'De Rijdende Rechter' verhuist na 27 jaar van KRO-NCRV naar Omroep MAX

donderdag 30 november 2023
Foto: © KRO-NCRV 2021

'De Rijdende Rechter' verhuist na 27 jaar van KRO-NCRV naar Omroep MAX. Vanaf 2024 is het programma te zien bij MAX op NPO 1.

Sandra Hilster, mediadirecteur KRO-NCRV: 'Na bijna dertig jaar met vele succesvolle seizoenen nemen we bij KRO-NCRV afscheid van 'De Rijdende Rechter'. Een grote dank gaat uit naar Jetske en John die al die jaren zoveel oplossingen hebben gevonden voor grote en kleine conflicten. Met deze keuze maken we plaats voor nieuwe programmering die beter past bij de nieuwe koers van KRO-NCRV. Gelukkig is het programma, sinds de start geproduceerd door IDTV, in goede handen bij MAX.'


MAX-directeur Jan Slagter: 'Toen het verzoek kwam of wij 'De Rijdende Rechter' over wilden nemen, wilden we dat zeker doen. Het programma is een goede aanvulling op de consumentenprogramma’s die wij al hebben, zoals 'MAX Vakantieman' en 'Meldpunt'. Daarnaast hebben wij onze eigen MAX Ombudsman waar veel consumentenvragen en juridische kwesties binnenkomen. Het is van maatschappelijk belang dat we via De rijdende rechter consumenten ook in de toekomst een plek kunnen bieden om hun conflict juridisch op te lossen'

Rechter mr. John Reid blijft verbonden aan 'De Rijdende 'Rechter'. Jetske van den Elsen neemt afscheid: 'Na 15 jaar is dit voor mij een mooi natuurlijk moment om het stokje over te dragen.' Wie het programma in 2024 bij MAX gaat presenteren is nog niet bekend.

Persbericht KRO-NCRV
Meer artikels over KRO-NCRV

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kist' - William Rutten (EO)

Na een traumatiserende gebeurtenis in haar jeugd besluit schrijfster Saskia Noort zichzelf het zwijgen op te leggen. Met deze gebeurtenis sterft ook een deel van haar onbezorgde jeugd. Pas tientallen jaren later treedt ze in de openbaarheid met haar verhaal. Dit voelt als een herrijzenis.

'De Kist', om 23.25 uur bij de EO op NPO 2.

Dossiers