De schaamte voorbij in KRO-NCRV serie 'Own It'

donderdag 16 mei 2024
Foto: © KRO-NCRV 2024

De zesdelige KRO-NCRV serie 'Own it' zet gênante verhalen in de schijnwerpers met een dosis humor. Kandidaten worden uitgedaagd om anoniem hun grootste blunder te delen aan een driekoppig panel, bestaande uit komieken Bugra Gedik, Daan van der Hoeven en Gavin Reijnders.

Lukt het de comedians om de schaamte bij de deelnemers weg te nemen, waardoor ze zichzelf durven te laten zien?


'Weg met de schaamte, en hup met je gezicht het internet op'. Dit is het motto van het humoristische panel van Own it. Daan, Bugra en Gavin proberen elk schaamverhaal met humor en een vleugje creativiteit om te buigen naar iets positiefs. Niet alleen verhalen over poep, plas en XL-dildo's; zo is er een amateurgoochelaar die een truc oefent op een vriend, maar hem per ongeluk neersteekt. Een ‘kidnapping’ voor een bachelor party, die eindigt in een omsingeling met vijf politiewagens. Een ouderenzorgmedewerker die door een grote blunder het hele verzorgingshuis in rep en roer zet. Soms passeert ook een bekende Nederlander de revue, zoals goochel-legende Hans Kazan, die ooit letterlijk in een verstikkende situatie verzeild raakte.

Alle kandidaten vertellen hun grootste blunderverhaal achter een doek, waarbij je enkel hun silhouet ziet. De ene verteller durft na afloop wel uit de anonimiteit te treden en de ander niet, maar áltijd worden de gênante momenten omarmd met hilariteit en een open gesprek over menselijk falen. De verhalen worden visueel ondersteund met popart en auditief door de voice-over van presentatrice Roxanne Kwant.

Panel 'Own it'
De drie comedians die deel uitmaken van het 'Own It'-panel hebben diverse prestaties op hun naam staan. Gavin Reijnders was finalist van het Leids Cabaret Festival 2019 en winnaar van het tv-programma 'Ik Ga Stuk!' (2022). Bugra Gedik is een bekend gezicht binnen de Comedytrain en winnaar van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (2017). En tot slot Daan van der Hoeven, winnaar van het Groninger Studenten Cabaret Festival (2017) en groot op TikTok.

Maatschappelijk thema
'Own it' is een online serie van KRO-NCRV dat niet alleen entertaint, maar ook het taboe rondom falen probeert te doorbreken. In de huidige samenleving ervaren jongeren steeds meer druk om perfect te zijn, wat leidt tot een groeiende angst om te falen. 'Own it' speelt in op deze trend door falen te normaliseren.

'Own it', elke vrijdag om 16.00 uur bij KRO-NCRV op het YouTube-kanaal van NPO 3.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

In 'Vandaag Inside Oranje' geven Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp hun kijk op het EK en de actualiteit. Met wisselende, terugkerende gasten aan tafel en aan de bar, blikt het trio terug op de EK-wedstrijden en bespreekt het zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside Oranje', om 22.55 uur op SBS6.

Dossiers