'De Verraders' verkocht aan NBC Amerika en BBC Engeland

dinsdag 5 oktober 2021
Foto: © RTL Nederland

Het bloedstollende avontuur 'De Verraders' gaat overzees en is verkocht aan NBC Amerika en BBC Engeland. Het eerste seizoen van dit nieuwe TV-format, bedacht door Marc Pos en ontwikkeld door idtv en de RTL Creative Unit, was in maart 2021 te zien bij RTL 4.

Dit seizoen wist, inclusief uitgesteld kijken, wekelijks gemiddeld 2,1 miljoen kijkers te boeien en het format werd eerder al verkocht aan VTM in België.


Peter van der Vorst, Directeur Content RTL: 'Het is fantastisch dat wereldwijd het succes van 'De Verraders' wordt gezien. Eén van onze speerpunten bij RTL is de ontwikkeling en verkoop van eigen formats en co-creaties. Daar werken we dan ook hard aan binnen onze Creative Unit. Deze verkoop is wederom het bewijs dat die strategie z’n vruchten afwerpt. Groot compliment aan de bedenkers en makers bij POSVideo, idtv en de RTL Creative Unit.'

Marc Pos, producent: 'Als een idee uitgroeit tot een succesformat en ook nog eens verkocht wordt aan deze partijen, dan kun je alleen maar trots zijn. Jasper Hoogendoorn en ik zijn samen met het creatieve team van RTL de uitdaging aangegaan en dat 'De Verraders' nu het Verenigd Koninkrijk en de VS gaan veroveren, is een droom die uitkomt!'

Videoland versie 'De Verraders'
Het succesformat krijgt deze winter een exclusieve Videoland-versie waar twaalf BN’ers het meespelende avontuur vol leugens, manipulatie en psychologische spelletjes aangaan. Het eerste Videoland-seizoen van de winterse 'De Verraders' wordt gepresenteerd door Art Rooijakkers en is vanaf december te zien.

‘De Verraders’ wordt geproduceerd door idtv in samenwerking met de RTL Creative Unit.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers