'De Wensenclub' wint KRO-NCRV Lief gebaar Award tijdens de NPO Zapp Awards!

zaterdag 27 januari 2024
Foto: KRONCRV © Annemieke van der Togt 2024

De wensenclub uit Heeswijk-Dinther is de trotse winnaar van de KRO-NCRV Lief gebaar Award. De award is een speciale prijs voor kinderen die zich belangeloos inzetten om de wereld van morgen een beetje eerlijker, groener of liever te maken. De prijs is uitgereikt tijdens de Zapp Awards op zaterdag 27 januari door Nicolette van Dam en Bas Smit.

De strijd om de Lief gebaar Award ging tussen Marijn (10), Izzie (14), en De wensenclub (8/9). Marijn kwam op het idee om 400 kilometer te windsurfen en hiermee 4000 euro op te halen voor de Plastic Soup Foundation. Izzie, voert actie tegen schelden met het woord kanker, waaraan haar vader is overleden. De wensenclub, bestaande uit Elin, Lonne, Louise, Liz, Elise en Meci laat uiteenlopende wensen uitkomen.

De vriendinnen hebben een bijzondere missie: de wensen van andere mensen vervullen. Van puppy’s knuffelen tot ijsjes uitdelen… De wensenclub maakt mensen van jong tot oud blij en de meiden zijn nog lang niet klaar!

De NPO Zapp Awards worden sinds 2018 uitgereikt en is een samenwerking van NPO Zapp en KRO-NCRV.


Persbericht KRONCRV
Meer artikels over KRO-NCRV

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers