Derde reeks 'Het Verhaal Van' over Amsterdam in de maak

zondag 28 januari 2024
Foto: © NTR 2023

De NTR werkt aan een nieuwe, derde, reeks van 'Het Verhaal Van', dit keer over Amsterdam. Dat weet nieuwssite nu.nl en werd intussen bevestigd door de omroep.

'Het Verhaal van Nederland' was vorig jaar een groot kijkcijfersucces op NPO 1. Nu woensdag start de tweede serie, 'Het Verhaal van Oranje Nassau'. En de derde reeks afleveringen die de omroep nu gaaat maken zal het verhaal vertellen van Amsterdam.


'In vier afleveringen ga je de ontstaansgeschiedenis van Amsterdam door. De serie start op het moment dat Amsterdam nog geen Amsterdam heet. Het is nog een modderpoel, waar de eerste mensen naartoe trekken. De kijker ziet hoe het met vallen en opstaan uitgroeit tot een stad', zo lichten de makers de reeks toe aan nu.nl.

De stad Amsterdam bestaat dit jaar 750 jaar. Dat wordt een heel jaar lang gevierd vanaf 27 oktober 2024. Die verjaardag is meteen de aanleiding voor de nieuwe serie van 'Het Verhaal Van'. Wanneer 'Het Verhaal van Amsterdam' op tv komt, is voorlopig nog niet bekend gemaakt.

Bron: nu.nl

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers