Deze band won 'The Tribute - Battle of the Bands' bij SBS6

zondag 18 februari 2024
Foto: SBS6/Talpa Network - © William Rutten 2024

Drie avonden op rij een uur lang optreden voor een uitzinnig publiek in een bomvol Ziggo Dome: die droom komt uit voor de tributeband Bee Gees Forever.

Deze band won zaterdag het derde seizoen van de SBS6-muziekcompetitie 'The Tribute - Battle of the Bands' en is daarmee headliner van drie grote tributeconcerten in de Amsterdamse concertzaal. 'The Tribute – Live in Concert' vindt plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 april. Daar zijn nog enkele kaarten voor beschikbaar.


Bee Gees Forever is niet de enige band die een wens in vervulling ziet gaan. De nummer twee van de competitie, The Fortunate Sons, treedt op als co-headliner. Brothers of Blues werd derde en is de supportact in de Ziggo Dome. De act Sinatra by Douglas & Bosco verzorgt de opening: hij eindigt als vierde.

Het derde seizoen van de muziekcompetitie bleek populairder dan ooit: elke week stemden er meer dan een miljoen kijkers af op het programma. De bekende vakjury bepaalde samen met het aanwezige studiopubliek welke tributebands qua sound en stem zo dicht mogelijk bij het origineel kwamen. Op die manier slonk het aantal bands van twaalf naar zes.

De finale startte dus met zes finalisten, waarvan er halverwege nog vier over waren. Deze bands wonnen allemaal gegarandeerd een prijs die niet in geld is uit te drukken: optreden in de Ziggo Dome. De enige vraag was nog: wie mag als winnaar van de competitie het langst op het podium staan en de meeste nummers ten gehore brengen? Het werd Bee Gees Forever.

'The Tribute - Battle of the Bands' wordt geproduceerd door Talpa Studios en mede mogelijk gemaakt door Priority van Vodafone en Ziggo, Ziggo Dome en Mojo.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers