Deze nieuwe tv-programma's kun je dit najaar bij PowNed verwachten

dinsdag 30 augustus 2022
Foto: © PowNed 2022

Een gloednieuw tv-seizoen staat voor de deur, ook bij PowNed. Naast nieuwe afleveringen van 'De Hofbar', 'De Klimaatkar', 'De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld' en 'Dat Zijn Geen Grappen' brengt omroep PowNed dit najaar ook een aantal gloednieuwe titels op televisie.

'Geluk bij een Ongeluk'
Op de Nederlandse wegen zijn 54 bergingsbedrijven actief die jaarlijks meer dan 150.000 keer uitrukken. Met een aanrijtijd van enkele minuten staan deze bergers dag en nacht klaar voor ongelukken en pechgevallen, maar ook voor inbeslagnames door deurwaarders. In de zesdelige serie 'Geluk bij een Ongeluk' volgen we deze helden van de weg. Hun motto: service is een levensstijl! En voor de rest zoek je het maar uit…


Vanaf woensdag 31 augustus om 21.20 uur op NPO 3.

'De Tijd van Ons Leven'
In ‘De Tijd van Ons Leven’ strijden Rutger Castricum en Chatilla van Grinsven tegen de beste tijdrijders ter wereld, maar vooral tegen zichzelf. Kunnen zij zich, gesteund door de gerenommeerde experts uit de wielersport, in een paar maanden tijd omvormen tot tijdrijders van een professioneel niveau? Hun onwaarschijnlijk doel: deelnemen aan het WK tijdrijden. Deze serie is het verslag van de vier maanden durende onderneming van Rutger en Chatilla. We krijgen een inkijkje in hun leven en krijgen te zien hoe ze dagelijks trainen, eten, slapen... Een proces dat al snel veel intensiever blijkt dan ze ooit hadden gedacht. Het leven als topsporter hakt in op hun lichaam en geest. Het gooit hun drukbezette leven en dat van hun gezin en omgeving helemaal overhoop. Welke opofferingen vergt professioneel sporten van een atleet en zijn/haar omgeving? Hoeveel factoren hebben invloed op een topsportprestatie? En vooral: Hoe maakbaar is een topsporter?

Vanaf vrijdag 7 oktober om 21.30 uur op NPO 1.

'House for Sale'
In ‘House for Sale’ worden mensen geportretteerd die hun huis te koop hebben gezet. De bewoners openen hun hart en hun huis om hun verhaal te vertellen en om ons binnen te laten kijken bij de meest bijzondere stulpjes van Nederland. Van miljoenenvilla's die onze stoutste dromen overstijgen tot de meest excentrieke huizen. Waarom staat het huis in de verkoop en wat heeft er zich in het verleden allemaal afgespeeld? Een serie waarin de kijker de kans krijgt om binnen te gluren bij het kleurrijke palet aan huizen dat Nederland rijk is, en die tegelijkertijd de ontroerende, bijzondere en onthutsende verhalen vertelt van de verkopers.

Vanaf dinsdag 1 november om 20.25 uur op NPO 3.

'De Invasie van België'
Avontuurlijk spelprogramma waarin tien illegale Bekende Nederlanders de hele Vlaamse bevolking met vernederende opdrachten willen onderwerpen.

In opdracht van een mysterieuze opdrachtgever, ‘De Kolonel’, vallen tien Bekende Nederlanders België binnen met maar één doel: De Nederlandse vlag hijsen en het land claimen. Een groep Bekende Vlamingen is daar niet blij mee en probeert dit te voorkomen door alle Vlamingen te mobiliseren en zo de Nederlanders op te pakken. Een probleem voor de Nederlanders is dat ze nog geen vlag hebben. Die moeten ze verdienen door zware opdrachten uit te voeren, waarbij de Belgen op de kast worden gejaagd. Daardoor lopen ze nogal in het oog bij Belgen die niets moeten hebben van deze Nederlandse Invasie…

De deelnemende Nederlanders bestaan uit vijf duo’s:
Olcay en Dolshe Gulsen
Anouk Hoogendijk en Gers Pardoel
Tim Senders en Jasper Demollin
Tess Milne en Simon Zijlemans
Geza Weisz en Rapper Dio

Vanaf maandag 21 november om 20.25 uur op NPO 3.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Au Pairs' (BNNVARA)

De vierde au pair, Aïcha, vertrekt naar Hawaï. Ze mist haar overstap en belandt in haar eentje in Los Angeles. Bibi trekt in bij de familie Aiwohi. Haar eerste nacht draait uit op een regelrechte nachtmerrie en zorgt voor flink wat twijfel. Ook Melanie ontmoet haar gastgezin. Wat doet het met haar wanneer blijkt dat ze voor vier jonge kinderen moet zorgen? Quincy probeert een band op te bouwen met de pubers in huis.

'Au Pairs', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers