discovery+-documentaire onderzoekt of er een vloek rust op tienerserie 'Glee'

donderdag 19 januari 2023
Foto: discovery+ - © Discovery Benelux 2023

De succesvolle musicalserie en cultureel fenomeen 'Glee' katapulteerde een cast van relatieve onbekenden tot een groep van internationale supersterren en zette de popcultuur totaal op zijn kop.

Maar de show, die een nieuw tijdperk inluidde op het gebied van acceptatie, kampte ook met strubbelingen die intern een verwoestend effect hadden. Talloze schandalen, roddels in de tabloids en fatale tragedies teisterden de rijzende sterren in wat de vrolijkste show op televisie had moeten zijn.


Met de driedelige serie 'The Price Of Glee' duikt discovery+ in de wereld van deze populaire serie om de harde werkelijkheid te onderzoeken die roem met zich meebrengt. De onthullende serie ontrafelt de levens van de acteurs op en naast de set met nooit eerder vertoonde interviews waarin duidelijk wordt wat de eisen zijn die komen kijken bij het maken van een populaire tv-serie en met duister drama achter de schermen.

Interviews met betrokkenen die dicht bij de overleden Cory Monteith stonden, schijnen een licht op de ontwikkeling van de acteur tot internationale bekendheid en de demonen die hem achtervolgden – wat leidde tot zijn overdosis op slechts 31-jarige leeftijd in een hotelkamer in British Columbia. Degenen die op de set met Mark Salling werkten, geven vervolgens commentaar op hun werkrelatie en de schokkende ontdekking van kinderporno in het bezit van Salling die leidde tot zijn zelfmoord op 35-jarige leeftijd. En George Rivera, de vader van Naya Rivera, geeft een persoonlijk en intiem eerbetoon aan zijn dochter die hij verloor door de huiveringwekkende en mysterieuze verdrinkingsdood in een meer. Hij doet dat door terug te kijken in Naya's leven als jonge actrice en hoe haar carrière van start ging, met haar groei van kindacteur tot cheerleader.

'The Price Of Glee', vanaf vrijdag 20 januari op discovery+.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers