discovery+ zendt serie uit rond belangrijkste milieuprijs van dit moment

zaterdag 2 oktober 2021
Foto: © Discovery Benelux 2021

Discovery is er trots op om de wereldwijde mediapartner te zijn voor The Earthshot Prize, de prestigieuze milieuprijs die in het leven is geroepen door Prins William en Sir David Attenborough en waar ook onder meer Jack Ma, koningin Rania Al Abdullah van JordaniŽ en Cate Blanchett aan verbonden zijn.

De belangrijke prijs is bestemd voor de persoon of organisatie die innovatieve oplossingen heeft voor de grootste milieuproblemen waar onze planeet mee te maken heeft. De prijs richt zich daarbij op vijf deelgebieden: Protect and Restore Nature, Clean our Air, Revive our Oceans, Build a Waste-free World, en Fix our Climate.


Over elk deelgebied zendt discovery+ vanaf 3 oktober een documentaire uit. Ook is er een aflevering van de finale waar de vijf winnaars bekend worden gemaakt. Zij ontvangen elk een prijzengeld van 1 miljoen dollar om hun baanbrekende ideeën (verder) uit te voeren.

De naam Earthshot is een verwijzing naar het Moonshot-programma waarmee president Kennedy destijds binnen een decennium naar de maan wilde reizen, iets wat destijds als een schier onmogelijke opgave werd geacht. Nu wordt het tijd om die enorme aandacht en inspanning op de aarde zelf te vestigen. Zoals Prins William het zegt: 'Meer dan een halve eeuw geleden verenigde president Kennedy’s 'Moonshot'-programma miljoenen mensen rond het doel om de maan te bereiken. Hierdoor geïnspireerd, wil de Earthshot Prize collectieve actie mobiliseren rond ons unieke vermogen om te innoveren, problemen op te lossen en onze planeet te repareren.'

De vijfdelige serie toont de vijf Earthshot-uitdagingen waarmee de planeet wordt geconfronteerd, evenals het werk van de 15 finalisten en hun innovatieve oplossingen voor onze grootste milieu-uitdagingen. Ook bevat het interviews met leden van de Earthshot Prize Council, waaronder zangeres en filantroop Shakira Mebarak, die praat over haar passie voor de oceaan en het belang om deze te beschermen voor toekomstige generaties. Evenals de Japanse ingenieur en voormalig astronaut aan boord van de International Space Station, Naoko Yamazaki, het enige lid van de prijsraad dat onze planeet vanuit de ruimte heeft gezien.

Prins William: 'Ik voel me vereerd om de 15 innovators, leiders en visionairs voor te stellen die de allereerste finalisten zijn voor The Earthshot Prize. Ze werken met de urgentie die nodig is in dit beslissende decennium voor het leven op aarde en zullen ons allemaal inspireren met hun optimisme om de grootste uitdagingen in de menselijke geschiedenis aan te gaan.'

'The Earthshot Prize: Repairing Our Planet', vanaf zondag 3 oktober te zien op discovery+.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers