Dit zie je in juni op The History Channel

maandag 29 mei 2023

In een eeuwenoude gereedschapsfabriek in New England is een groep van de beste restaurateurs en ambachtslieden van het land samengekomen om dromen waar te maken.

In het geheim repareren en restaureren ze familiestukken en kostbare voorwerpen. Vervolgens onthullen ze deze aan nietsvermoedende ontvangers.


Van oldtimers en flipperkasten tot gitaren en 19e-eeuwse kanonnen, en alles daartussenin, geen uitdaging is te groot voor deze bekwame groep ambachtslieden. Elke aflevering van 'Secret Restoration' brengt verrassende, geheim gebleven historische details aan het licht en brengt de meest dierbare bezittingen van mensen tot leven.

ROSS KEMP: DEEP SEA TREASURE HUNTER
NIEUW EN EXCLUSIEF | Vanaf 23 juni op vrijdag om 20.30 uur

In 'Deep Sea Treasure Hunter' zien we de Engelse acteur en tv-presentator Ross Kemp dieper duiken en verder reizen dan ooit om scheepswrakken van grote historische betekenis te ontdekken.

Ross wordt in de serie bijgestaan door de legendarische duikmeester Neil Brock, tankexpert en veiligheidsduiker Mark Culwick, maritiem archeoloog Mallory Haas en een groot aantal nieuwe historici en maritieme experts.

In de serie onderzoekt Ross de overblijfselen van enkele van de belangrijkste momenten in de Britse geschiedenis, van het wrak van D-Day dat in het Engelse Kanaal is achtergelaten tot de plaats waar een van de beroemdste scheepswrakken ooit is ontdekt, de Mary Rose.

Onderweg duikt hij naar nieuwe wrakken voor de kust van Cornwall en reist hij zo ver weg als de Rode Zee in het Midden-Oosten, op zoek naar het veranderende gezicht van het Britse imperiale verleden.

WORLD'S GREATEST TREASURE MYSTERIES
NIEUW EN EXCLUSIEF | Vanaf 12 juni op maandag om 20.30 uur

Rick en Marty Lagina zijn samen met hun onverschrokken onderzoekspartner Matty Blake weer op jacht naar schatten buiten Oak Island. Dit spannende derde seizoen van de populaire HISTORY Channel-serie 'World's Greatest Treasure Mysteries' volgt hen door de Verenigde Staten en Canada terwijl ze collega-schatzoekers ontmoeten en samenwerken om naar miljarden legendarische verloren rijkdommen te kunnen zoeken.

Van verborgen Spaanse goudmijnen en schuilplaatsen van misdadigers tot gezonken schattengaljoenen en rivierbootwrakken, de Lagina's en Matty graven, boren en duiken hun weg door de geschiedenis in een poging om verbazingwekkende artefacten en kostbaarheden terug te vinden die eeuwenlang niet door mensen zijn aangeraakt.

Persbericht History

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers