Dit zijn de 10 kandidaten van 'De Bodyguard'!

woensdag 24 augustus 2022
Foto: Omroep WNL - © Elvin Boer 2022

In het nieuwe WNL-programma 'De Bodyguard' van Welmoed Sijtsma strijden tien kandidaten tegen elkaar in een loodzwaar en waarheidsgetrouw trainingsprogramma tot persoonsbeveiliger.

In Nederland worden steeds meer mensen beveiligd. Politici, journalisten en opiniemakers, rechters en advocaten. De druk op de veiligheidsdiensten is enorm. De tien kandidaten denken alles in huis te hebben, maar wie doorstaat uiteindelijk de loodzware toets? Dat is aan de internationaal gerenommeerde persoonsbeveiligers Nico Raat en Malcolm Wynter. Zij werken al 30 jaar in de persoonsbeveiliging, onder andere bij de politie en marechaussee.


Wie van deze kandidaten heeft alles in zich en wordt 'De Bodyguard'?

Archilino Mouline (32, Rotterdam) is docent speciaal onderwijs en sportondernemer. De weightballer vindt het belangrijk dat iedereen in zijn omgeving een veilig gevoel heeft. Door aan 'De Bodyguard' deel te nemen, hoopt hij ook zijn twee kinderen een fijne en veilige jeugd te geven.

Henk Rensenbrink (35, Hallum) is als eigenaar van een beveiligingsbedrijf bekend met het wereldje, maar wil zich nu verder ontwikkelen in het hogere segment van persoonsbeveiliging. De ex-marinier wil graag weer zelf in het veld staan en wil aan de wereld laten zien wat hij in huis heeft.

Jerry Jansen (42, Dordrecht) is werkzaam als trainer bij de politie, Defensie en veiligheidsdiensten en in het verleden zat hij bij het Korps Commandotroepen. Jansen heeft plezier in zijn huidige werk, maar hij mist de actie. Hij hoopt via 'De Bodyguard' erachter te komen of hij voldoet aan het totaalpakket om een goede persoonsbeveiliger te worden.

Kevin van Montfoort (25, Amstelveen) is als liefhebber van dansen lekker los in de heupen. De ex-hoofdagent werkt momenteel bij een startup, waar hij zich bezighoudt met het verhuren van motoren. Van Montfoort mist de spanning in zijn leven die hij ervoer als politieagent en ziet meedoen aan 'De Bodyguard' als een deur naar nieuwe mogelijkheden.

Bianca Mijts (36, Breda) is een echte sportieveling en ziet zichzelf als een zorgzaam persoon. Veel van haar vrienden werken bij Defensie en hun verhalen maakten wat los bij Mijts. Daarom hoopt Mijts, nu werkend als officemanager in een privékliniek, een carrièreswitch te maken en daar kan 'De Bodyguard' een handje bij helpen.

Lotte Veenbrink (38, Montfoort) is dé combinatie van beauty en sporty. Zij is eigenaar van meerdere schoonheidssalons en in haar vrije tijd trekt ze graag de bokshandschoenen aan of springt zij op haar mountainbike. Na een nare situatie op haar werk, waar zij in haar eigen ogen niet goed op reageerde, kroop de twijfel in haar lijf hoe zij zou reageren in angstige situaties. Door deel te namen aan 'De Bodyguard' hoopt Veenbrink alle twijfels bij haarzelf weg te nemen.

Oscar van den Oetelaar (26, Den Bosch) is student Social Work en verdient bij als horecaportier. In het verleden volgde Van den Oetelaar een opleiding tot luitenant infanterie, maar zag door aanhoudende blessures zijn droom in duigen vallen. Van den Oetelaar is benieuwd of persoonsbeveiliging zijn nieuwe droom kan worden en doet daarom mee aan 'De Bodyguard'.

Sarah Dikker (39, Nieuwegein) is een succesvolle bloemstylist. Haar pronkstukken zijn over de hele wereld te zien, maar ondanks haar succes zoekt Dikker een baan die meer spanning in haar leven brengt. Dat heeft er ook mee te maken dat zij ooit een gewapende overval meemaakte, waar zij recht in de loop van een geweer keek. Met haar deelname aan 'De Bodyguard' hoopt Dikker het ultieme gevoel val veiligheid in haarzelf te vinden.

Tevin Hok-A-In (21, Almere) ging vroeg tijdens carnaval vaker verkleed als bodyguard. Hij was vooral onder de indruk van die stoere mannen, met hun oortjes en zonnebrillen. De sportieve Hok-A-In overweegt een opleiding tot politie of marechaussee, maar vraagt zichzelf ook af of hij de beste bodyguard van Nederland kan worden.

Vincent Verheugd (30, Bergen op Zoom) denkt nog altijd terug aan zijn tijd bij Defensie. Vooral het gevoel van kameraadschap miste Verheugd enorm. Momenteel werkt hij in de infrastructuur, maar Verheugd beseft zich inmiddels dat een leuke baan belangrijker is dan een baan die goed verdient. Verheugd keert graag terug bij Defensie, maar verkent ook de optie om als bodyguard door het leven te gaan.

'De Bodyguard', met Welmoed Sijtsma, is vanaf 31 augustus elke woensdag te zien om 20.25 uur bij Omroep WNL op NPO 3. Volg de kandidaten en hun avonturen op Instagram @debodyguard.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers