Dit zijn de artiesten voor het nieuwe seizoen van 'Beste Zangers'!

zaterdag 27 mei 2023
Foto: AVROTROS - © Ruud Baan 2022

Aankomende week reizen Douwe Bob, Mell, Duncan Laurence, Numidia, Nick Schilder, MEAU en Marco Bakker af naar het zonnige Sevilla in het zuiden van Spanje voor de opnames van het 16e seizoen van 'Beste Zangers'.

De eerste drie namen maakte Bart Arens in zijn radioprogramma 'Aan de Slag!' al bekend. Onder leiding van gastheer Jan Smit vertolken de zeven artiesten elkaars nummers. Zoals ieder seizoen worden alle wervelende optredens van de zangers muzikaal begeleid door de 'Beste Zangers' band onder leiding van Marcel Fisser.


Vanuit de Spaanse hacienda in Sevilla duiken de zangers voor iedere aflevering in het repertoire van hun mede-artiesten. De artiesten maken een eigen bewerking van een bestaand nummer. Ze nemen elkaar mee in hun muzikale reis, ontdekken de mooie verhalen achter de nummers en herkennen zich in de vaak ontroerende en betekenisvolle teksten. Welke muzikale verrassing, verborgen parel of klassieke hit het nieuwe seizoen van 'Beste Zangers' gaat brengen is dit najaar te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Net als vorig seizoen wordt ook dit jaar de 'Beste Zangers' podcast opgenomen. Bart Arens duikt met de hoofdgast dieper in de muziek, verhalen achter nummers worden besproken en ze blikken vooruit op de aflevering waarin de artiest centraal staat.

[video]

'Beste Zangers' is in het najaar te zien bij AVROTROS op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Geknipte Gast' (foto: BNNVARA - © Nozem Films 2021)

Zanger Ernst DaniŽl Smid heeft sinds 2017 de ziekte van Parkinson. In de kappersstoel bij ÷zcan Akyol vertelt hij over zijn hersenoperatie, waardoor de klachten van de ziekte minder geworden zijn. Maar hij vertelt ook dat zijn wereldje inmiddels erg klein is geworden. Volgens Ernst DaniŽl is dat zijn eigen schuld. Hij verwijt zichzelf dat hij te weinig oog heeft gehad voor mensen om zich heen en te egoÔstisch is geweest.

'De Geknipte Gast', om 21.05 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers