Docuserie 'De Godfather Van Oss': de val van de beruchte en gevreesde Brabantse familie R.

dinsdag 14 mei 2024
Foto: Videoland - © RTL 2024

Martien R. is volgens velen de schrik van Brabant. Het hoofd van een beruchte woonwagenfamilie groeit in de jaren tachtig en negentig uit tot gevreesde beroepscrimineel.

De Videoland Original docuserie 'De Godfather van Oss' volgt het onderzoek van politie en justitie naar Martien R. en zijn familie, wat uiteindelijk één van de grootste Nederlandse infiltratie-operaties ooit werd. Anderhalf jaar lang keek en luisterde de politie mee op plekken waar de familie zich volledig onbespied waande. Nog nooit eerder vertoond beeld- en afluistermateriaal laten de omvang en invloed van Martien R. en zijn netwerk zien. Daarnaast komen onder meer zijn familie, politie, verdachten en andere betrokkenen aan het woord. 'De Godfather Van Oss' is vanaf woensdag 15 mei te streamen bij Videoland, het platform voor True Crime.



De tweedelige docuserie toont de achterkamers van een Nederlandse misdaadorganisatie en belicht deze van verschillende kanten. Onder anderen Martien zijn broer Toon, oud-schooljuf mevrouw Kuijper, advocaat van de familie Jan-Hein Kuijpers, misdaadverslaggever Mick van Wely, verslaggevers van Omroep Brabant en politiechef Oost-Brabant vertellen hun kant van het spraakmakende verhaal over de val van de intrigerende Brabantse familie.

'Godfather Van Oss', een tweedelige documentaireserie geproduceerd door Act of Crime, is vanaf 15 mei in zijn geheel te streamen bij Videoland.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

Azerbeidzjan ligt op de grens tussen Europa en Azië. Voor de meesten van ons is het een totaal onbekend land. Maar als het van de regering van Azerbeidzjan afhangt gaan we er binnenkort allemaal op vakantie. Want tegen 2020 wil het land vijf miljoen toeristen per jaar aantrekken. En liefst veel Europeanen. Voor u een ticket boekt, gaat Tom alvast eens kijken of het de moeite is. Want al lonkt Azerbeidzjan al een tijd naar Europa, het blijft een land met een dubieus regime.

'Reizen Waes', om 20.35 uur bij VPRO op NPO 3.

Dossiers