Drie nieuwe Videoland Originals aangekondigd: 'Familiegeheimen', 'Sleepers' en 'De Toeslagenaffaire'

dinsdag 28 september 2021
Foto: Videoland - © RTL 2021

Met de Televizierring-nominatie en twee Gouden Kalf-nominaties voor 'Mocro Maffia' op zak, kondigt Videoland drie nieuwe dramaseries aan: 'Familiegeheimen', 'Sleepers' en 'De Toeslagenaffaire'.

Ook heeft Videoland in Mylène Verdurmen een nieuw Hoofd Drama gevonden, zij zal zich bezig gaan houden met de verdere ontplooiing, ontwikkeling en realisatie van nieuwe Videoland Originals.


Peter van der Vorst, Directeur Content RTL Nederland: 'Nederlands drama is een van de drijvende krachten achter de snelle groei van Videoland en daarom investeren we de komende jaren vele miljoenen euro’s extra in nieuwe en originele producties. Alleen al in 2022 staan er meer dan 10 films en series op stapel, waarvan we de eerste drie vandaag aankondigen. Stuk voor stuk actuele verhalen van eigen bodem, gemaakt door Nederlands toptalent. Goed nieuws dus voor onze abonnees én voor lokale makers. Bij Videoland krijgen zij nu nóg meer mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen samen met ons enthousiaste drama-team onder leiding van Mylène Verdurmen.'

De volgende producties zijn in ontwikkeling voor Videoland:

'Familiegeheimen'
Met Astrid Holleeder werkt Videoland aan het vervolg van de succesvolle serie Judas. Waar ze in 'Judas' als wereldse en moderne vrouw uiteindelijk alleen en doodsbang in een safehouse belandt, probeert ze zich in deze tweede serie 'Familiegeheimen' juist terug te vechten naar een leven in vrijheid en zonder angst. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot... 'Familiegeheimen' wordt net zoals 'Judas' geschreven door Thomas van der Ree, geregisseerd door Victor D. Ponten ('Mocro Maffia') en geproduceerd door Fiction Valley. Rifka Lodeizen en Gijs Naber zullen weer te zien zijn als Astrid en Willem Holleeder. De serie wordt in het najaar van 2022 bij Videoland verwacht.

'Sleepers'
Robert de Hoog gaat voor Videoland als Creative Producer werken aan 'Sleepers', tevens speelt hij de hoofdrol. De serie is geschreven door Simon de Waal, geproduceerd door Fiction Valley en wordt in het najaar van 2022 bij Videoland verwacht.

Sinds de beruchte jaren '80 worden er vanuit de onderwereld jonge mensen naar de politieschool gestuurd. Jaren later geven zij onvermoed, vertrouwelijke of zelfs dodelijke informatie door aan criminele organisaties. 'Sleepers' gaat over een van hen, Martin Oudkerk (Robert de Hoog), die als 18-jarig jongen door zijn criminele pleegvader Henk naar de politieopleiding is gestuurd. Als Henk vermoord wordt, en Martin geen andere keus heeft dan voor de meedogenloze nieuwe generatie criminelen te gaan werken, moet Martin letterlijk alles op alles zetten om te overleven in een wereld die gevaarlijker, duisterder en dodelijker is dan hij ooit had kunnen denken.

Robert de Hoog: 'Ik ben vereerd dat RTL mij het vertrouwen en de kans geeft om 'Sleepers' te maken voor Videoland. Het is bijzonder om te zien hoe Videoland de laatste jaren een ijzersterke positie heeft verworven met geweldige producties en daarmee jong talent een kans geeft zich te laten zien. Ik heb zin om te starten en als Creative Producer aan de slag te gaan.'

'De Toeslagenaffaire'
De RTL Creative Unit ontwikkelt in co-productie met Fiction Valley (Fremanle Nederland) en La Claqueta (Fremantle Spanje) een serie geïnspireerd op de Toeslagenaffaire. De dramaserie vertelt het verhaal van hoofdrolspelers, zoals Eva Gonzalez Perez. Fremantle Spanje heeft een exclusieve deal met deze advocaat die al zeven jaar de strijd aangaat met de Belastingdienst. Niet alleen zij, maar ook RTL Nieuws journalist Pieter Klein is betrokken bij de totstandkoming van de serie.

Mylène Verdurmen nieuw Hoofd Drama Videoland
Videoland stelt vanaf half november een nieuw Hoofd Drama aan: Mylène Verdurmen. Met jarenlange ervaring als actrice, schrijver en theatermaker en afgelopen jaren als Hoofd Drama bij AVROTROS waar ze verantwoordelijk was voor producties 'De Luizenmoeder', 'Vliegende Hollanders', 'I.M.', 'Flikken Rotterdam', 'Flikken Maastricht', 'Commando's' en vele andere titels, gaat zij nu aan de slag bij Videoland als hoofd van het dramateam om nieuw drama te blijven ontwikkelen en huidige producties te coördineren.

Mylène Verdurmen: 'De gesprekken die ik heb gevoerd met Peter van der Vorst over de verrukkelijke, stoere en grootse ambitie van Videoland om veel meer kwaliteitsdrama te gaan maken en ook om internationaal te gaan coproduceren, overtuigden me met zoveel energie en vreugde dat ik niet anders kon besluiten dan om samen met hem en het Videoland team deze forse uitdaging aan te gaan. No Guts no Glory.. Let's Rock!'

Drama producties komende maanden
Naast bovenstaande titels zijn er komende maanden bij Videoland ook nog diverse nieuwe drama producties te zien. Vanaf vandaag zijn de eerste drie Videoland Academy films te zien, dit zijn de Grounded SciFi films 'Indringer' (Keplerfilm), 'Verdwenen Dagen' (Keplerfilm) en 'De Sterfshow' (Umami Media). Daarnaast verschijnen er nog twee nieuwe comedy titels, waaronder 'Woensel West' (NewBe), en nog een vierdelige actieserie. Ook wordt er hard gewerkt aan het vierde seizoen van 'Mocro Maffia' (Fiction Valley).

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers