'Een Moord Kost Meer Levens' naar boek van Peter R. de Vries bij Videoland

maandag 25 september 2023

De releasedatum én de zeer getalenteerde cast van de Videoland serie 'Een Moord Kost Meer Levens' werden vandaag bekend gemaakt. Monic Hendrickx ('Penoza', 'De Belofte van Piza') speelt Gré, de moeder van Paul Spruit.

Melody Klaver ('Incognito', 'Oorlogswinter') vertolkt de rol van Brigit, zijn zus. Martijn Fischer ('Onze Jongens', 'Bloed, Zweet en Tranen') speelt zijn stiefvader Frankot. Erik de Vogel ('GTST', 'Nachtwacht: Het Duistere Hart') is gecast als rechercheur Kramer, die de zaak onderzoekt.


Daarnaast maken Terence Schreurs, Justin Swagerman, Lisa Zweerman, Willemien Slot, Joshua Albano, Pamela Teves, Chris Tates en Poal Cairo deel uit van de cast. De rollen van Paul Spruit, vertolkt door Chris Peters ('Sleepers', 'Rampvlucht', 'Tonio', 'Follow De Soa') en Gerard Spruit, door Jacob Derwig ('Gemmeker', 'Penoza', 'KLEM', 'Follow De Soa') werden al eerder bekend gemaakt

Over de serie
'Een Moord Kost Meer Levens' is een waargebeurd verhaal, verteld door de ogen van Paul Spruit, geresearched en geschreven door Peter R. de Vries. Hij publiceerde het boek oorspronkelijk in 1994 en doopte het tot ‘zijn beste boek’. De serie 'Een Moord Kost Meer Levens' geeft een bijzondere inkijk in de jaren 80 en neemt de kijker mee in de huid en het hoofd van (moordenaar) Paul Spruit. Hij leefde een schokkend en bewogen leven. De serie werpt een blik op de belevingswereld van Paul: is waar je wieg staat bepalend of heb je je lot in eigen hand?

'Een Moord Kost Meer Levens' is gebaseerd op het gelijknamige boek van Peter R. de Vries en volgt het waargebeurde verhaal, verteld door de ogen van Paul Spruit.

Makers
'Een Moord Kost Meer Levens' is, in hele nauwe samenwerking met de familie de Vries geproduceerd door Messercola, onder leiding van creatief producent Lucio Messercola en producent Mark van Roon. Het scenario en de regie van de serie zijn verzorgd door Marco van Geffen.

‘Een Moord Kost Meer Levens’- naar het boek van Peter R. de Vries - vanaf 14 november exclusief te zien bij Videoland.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Perfecte Plaatje' (RTL 4)

De drie finalisten gaan naar het mythische Ierland voor de finalereis. Tijdens de eerste shoot worden ze vergezeld door figuren uit de onderwereld bij een grote halloweenparade. En van een griezelige traditie gaan ze bij de tweede shoot in de havenstad Cobh op zoek naar geloof, hoop en liefde.

'Het Perfecte Plaatje', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers