Een stap dichter bij het begrijpen van ons 'thuis' in 'Govert Naar De Kern Van De Aarde'

zaterdag 9 september 2023
Foto: © NTR 2023

Duizenden planeten zijn er de afgelopen jaren ontdekt, alleen al in ons eigen Melkwegstelsel. Toch lijkt de aarde de enige te zijn die wemelt van het leven.

Wat maakt onze thuisplaneet zo uniek? In het nieuwe programma 'Govert Naar De Kern Van De Aarde' volgt Govert Schilling vanaf 10 september wetenschappers in hun zoektocht naar een beter begrip van planeet aarde. Een blauwe bol die krioelt van het leven. Hoe is de aarde ontstaan? Hoe ziet het inwendige eruit? Hoe werken continentverschuiving, gebergtevorming en vulkanisme? Aan welke buitenaardse invloeden staat de aarde bloot? De nadruk in deze serie ligt op het unieke samenspel van natuurkrachten dat het leven op aarde mogelijk maakt.


In zes afleveringen bezoekt wetenschapsjournalist Govert Schilling karakteristieke locaties in verschillende delen van de wereld. Hij praat er met wetenschappers, gaat mee op veldonderzoek en leert over hun bevindingen en ideeën. Daarbij vergelijkt Govert de aarde met andere planeten in ons zonnestelsel. Onderweg wordt de kijker getrakteerd op spectaculaire landschappen en verbluffende uitzichten die onze planeet te bieden heeft.

'Govert Naar De Kern Van De Aarde' is een toegankelijke, maar zeer informatieve wetenschapsserie, waarin het uitzonderlijke karakter van planeet aarde centraal staat.

'Govert Naar De Kern Van De Aarde', vanaf 10 september om 19.25 uur op NPO 2.

 

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers