Eerbetoon aan Wim de Bie: herhalingen van 'Keek op de Week'

donderdag 30 maart 2023

Naar aanleiding van het overlijden van Wim de Bie herhaalt de VPRO 21 afleveringen van het legendarische 'Keek op de Week', uit de jaren 1988 - 1992.

Met vertrouwde types als Dirk, Mechmed Pahmuk, Koos Koets, Louc Hobbema en dr. R. Clavan een feest van herkenning voor verschillende generaties, van Babyboomers tot Xennials. Een ‘trip down memory lane’ die ook voor jongere generaties nog verrassend actueel blijkt.


De Berlijnse Muur is net gevallen en Van Kooten en De Bie reageren op de uitzinnige blijdschap van de DDR-inwoners. Louc Hobbema geeft zijn kijk op de nieuw aangestelde regering. In een reportage praat W. van Pelt, voorzitter PvdA-afdeling Ter Weksel, over de uithaal van PvdA'er Bram Stemerdink naar PvdA-leider Wim Kok. In de studio praat Hobbema voor het eerst met Oost-Europa-deskundige dr. R. Clavan over de val van de Muur en de veranderingen in Oost-Europa. Oudere jongere Koos Koets is overgestapt op het roken van sperzieboontjes. Jongere Oudere R. Aardweg is somber na de val van de Muur. Mechmed Pahmuk praat over de ophef die in België en Frankrijk is ontstaan omdat islamitische meisjes op school geen hoofddoek mogen dragen. En zwerver Dirk gaat in op het nieuws dat jongeren in het weekeinde veel drank gebruiken.

'Keek op de Week' op vrijdag 31 maart om 22.15 uur bij de VPRO op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers