Eerste aflevering van KRO-NCRV's 'Wandelhart': Sportievelingen

zondag 18 juli 2021

Deze zomer slaan Omroep Gelderland en KRO-NCRV de handen ineen voor hét wandelprogramma tijdens de vakantieperiode: 'Wandelhart'. In de week waarin normaal gesproken de Vierdaagse plaatsvindt, lopen Harm Edens en Joris Linssen dwars door de provincie Gelderland.

Ze tekenen de mooiste verhalen op over gastvrijheid, pijn en verbroedering. Naast de bekende plaatsen van het grootste wandelevenement ter wereld, komen ook andere wandeletappes aan bod.


Maandag start Harm Edens in Spijk (De Betuwe) en Joris Linssen aan de andere kant van Gelderland, in Winterswijk. Op deze eerste dag van hun tocht dwars door Gelderland treffen ze een aantal getrainde wandelaars. Harm verlaat de slingerende Linge en loopt een tijd mee met pelgrim Sandra. Haar liefde voor wandelen ontstond tijdens het trainen voor de Vierdaagse. Ze loopt in haar eentje pelgrimstochten van 2000 kilometer. Onderweg naar Lourdes en Santiago de Compostella ontdekte ze dat ze op het leven mag vertrouwen. 'Vertrouwen dat het goed komt, dat je onderdak vindt.'

Joris ontmoet in de Achterhoek veteraan Ronald van Dort. Hij verloor op missie in Afghanistan beide benen. Sindsdien gaat hij door het leven in een rolstoel. Opgeven is geen optie: 'Alles kan, als je maar wilt.' Fanatiek is Ronald zeker, in 2018 wist hij de Vierdaagse in recordtempo af te leggen. Zijn droom is twaalf keer de Vierdaagse te rollen. 'Het twaalfde kruisje is het allermooiste.'

'Wandelhart', maandag 19 juli om 19.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers