Eerste verkiezingsdebat ooit op SBS6 met nabeschouwing in 'Vandaag Inside'

dinsdag 17 oktober 2023

SBS6 staat op donderdag 16 november de hele avond in het teken van de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Wilfred Genee presenteert samen met 'Hart van Nederland'-verslaggevers Merel Ek en Sam Hagens het eerste verkiezingsdebat ooit op de zender: 'Het Debat van Nederland'.

In dit debat, dat om 20.30 uur start, gaan Nederlanders in gesprek met de lijsttrekkers van de vier grootste partijen. Om 22.00 uur beschouwen Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee in 'Vandaag Inside' het debat na.


'Het Debat van Nederland' wordt geen traditioneel tv-debat. In dit debat staan namelijk Nederlanders centraal die zelf ervaring hebben met en binnen de vier belangrijkste thema’s van de aankomende verkiezingen, die naar voren zijn gekomen uit het representatief onderzoek onder leden van het 'Hart van Nederland'-panel: gezondheidszorg, wonen, migratie en rondkomen (bestaanszekerheid). Zij leggen hun (persoonlijke) verhaal voor aan de lijsttrekkers, die hierover vervolgens met elkaar en met de Nederlanders in de studio het debat aangaan.

Op basis van de actuele peilingen geven Pieter Omtzigt (NSC), Dilan Yeşilgöz-Zegerius (VVD), Frans Timmermans (PvdA/GroenLinks) en Geert Wilders (PVV) acte de préséance in 'Het Debat van Nederland'. Op woensdag 1 november wordt bekend welke partijen op dat moment de grootste zijn en dus welke lijststrekkers hun opwachting maken.

'Het Debat van Nederland' wordt geproduceerd door TVBV, een label van Banijay Benelux.

'Het Debat van Nederland', donderdag 16 november om 20.30 uur en de nabeschouwing in 'Vandaag Inside' om 22.00 uur op SBS6.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Keuringsdienst van Waarde' (KRO-NCRV)

Alle eendjes heerlijk warm in het ijskoude water: de mens keek ernaar en wilde dat ook. En dus namen we hun dons en stopten het in onze jassen en dekbedden. Lang bleek dat niet bepaald diervriendelijk te gaan. Er waren verhalen over levende pluk en dwangvoeding bij eenden en ganzen. Maar koop nú iets met dons en je krijgt er gratis een stapeltje beloftes bij. 'Verantwoord' staat erop. Eerlijk en zelfs diervriendelijk. Maar hoe komen ze eigenlijk aan verantwoord, diervriendelijk dons? 'De Keuringsdienst' kleedt zich extra warm en komt erachter dat een eend eigenlijk nog een kuiken is als-ie koud gemaakt wordt.

'Keuringsdienst van Waarde', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers