Eerste verkiezingsdebat ooit op SBS6 met nabeschouwing in 'Vandaag Inside'

woensdag 15 november 2023

SBS6 staat op donderdag 16 november de hele avond in het teken van de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Wilfred Genee presenteert samen met 'Hart van Nederland'-verslaggevers Merel Ek en Sam Hagens het eerste verkiezingsdebat ooit op de zender: 'Het Debat van Nederland'.

In dit debat, dat om 20.30 uur start, gaan Nederlanders in gesprek met de lijsttrekkers van de vier grootste partijen. Om 22.00 uur beschouwen Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee in 'Vandaag Inside' het debat na.


'Het Debat van Nederland' wordt geen traditioneel tv-debat. In dit debat staan namelijk Nederlanders centraal die zelf ervaring hebben met en binnen de vier belangrijkste thema’s van de aankomende verkiezingen, die naar voren zijn gekomen uit het representatief onderzoek onder leden van het 'Hart van Nederland'-panel: gezondheidszorg, wonen, migratie en rondkomen (bestaanszekerheid). Zij leggen hun (persoonlijke) verhaal voor aan de lijsttrekkers, die hierover vervolgens met elkaar en met de Nederlanders in de studio het debat aangaan.

Op basis van de actuele peilingen geven Pieter Omtzigt (NSC), Dilan Yeşilgöz-Zegerius (VVD), Frans Timmermans (PvdA/GroenLinks) en Geert Wilders (PVV) acte de préséance in 'Het Debat van Nederland'. Op woensdag 1 november wordt bekend welke partijen op dat moment de grootste zijn en dus welke lijststrekkers hun opwachting maken.

'Het Debat van Nederland' wordt geproduceerd door TVBV, een label van Banijay Benelux.

'Het Debat van Nederland', donderdag 16 november om 20.30 uur en de nabeschouwing in 'Vandaag Inside' om 22.00 uur op SBS6.

 

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'90 Day Fiancé' (TLC)

De trouwdag van Gino en Jasmine is eindelijk aangebroken. Clayton is bang dat Anali niet bij het altaar zal verschijnen. Citra's vader wijst de christelijke ceremonie van Sam en Citra af. Nikki hoopt dat ze Justin kan vertrouwen als ze Moldavië verlaat. Sophie is de ruzies tussen Rob en haar moeder beu.

'90 Day Fiance', om 20.30 uur op TLC.

Dossiers