Ellen van den Berghe nieuwe Chief Marketing Officer RTL Nederland

maandag 13 februari 2023

RTL Nederland maakt vandaag bekend dat Ellen van den Berghe (35) per direct de nieuwe Chief Marketing Officer is binnen RTL Nederland. Hiermee volgt zij Lucien Brouwer op die eind van vorig jaar RTL Nederland verliet.

Van den Berghe is sinds 2011 werkzaam bij RTL Nederland en meest recent als Head of Content Videoland. In haar nieuwe functie als Chief Marketing Officer treedt zij ook toe tot de directie.
Van den Berghe is sinds 2011 werkzaam bij RTL Nederland en heeft diverse functies bekleed op het gebied van content en video on demand. In haar laatste rol, sinds mei 2017, als Head of Content van Videoland, was zij onder andere verantwoordelijk voor de contentstrategie.


Sven Sauvé over de aanstelling van Ellen van den Berghe als Chief Marketing Officer: 'Ellen is als trainee binnengekomen bij RTL en is uitgegroeid tot een visionair in het streaming domein. Ze is vanaf dag een betrokken bij de ontwikkeling van Videoland. Innovatiekracht en een sterke connectie met de behoefte van de Nederlandse kijker maken haar tot de beste keus. Ik ben trots dat zij ons directieteam komt versterken en heb het vertrouwen dat we Videoland met haar aan het roer tot nieuwe hoogten kunnen brengen.'

Ellen van den Berghe over haar nieuwe stap binnen RTL Nederland: 'Ik ben zakelijk opgegroeid met Videoland en ik ben ontzettend trots op waar we nu staan. Dat hebben we bereikt met een betrokken en ambitieus team en daar houdt het wat mij betreft niet op. Ik geloof dat we voor onze abonnees, makers en partners nog meer kunnen betekenen. Mijn eerste focus ligt op de groeistrategie en het verstevigen van onze partnerships. De ambitie is om van Videoland de nummer 1 streamer te maken.'

Onder leiding van CEO Sven Sauvé neemt Van den Berghe als Chief Marketing Officer plaats in de directie van RTL Nederland naast Chief Content Officer Peter van der Vorst,  Chief Technical Officer Giovanni Piccirilli, Chief Commercial Officer Ton Rozestraten en Chief Financial Officer Olivier Zacharia. Hiermee is de directie van RTL Nederland compleet.

Persbericht RTL Nederland
https://www.rtl.nl/
Meer artikels over RTL 4

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Oorlogsveteraan John Rambo wordt vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis om een speciale opdracht uit te voeren voor het Amerikaanse leger. Hij wordt op verkenningsmissie naar Vietnam gestuurd, om bewijzen te verzamelen dat er nog steeds Amerikaanse soldaten gevangen worden gehouden. Rambo dringt een geheim kamp binnen en slaagt erin één van de krijgsgevangenen te bevrijden. Maar van zodra hij zijn oversten op de hoogte brengt van zijn ontdekking, besluiten die de missie af te blazen en Rambo in de Vietnamese jungle achter te laten. Rambo gaat op de vlucht voor de bewakers van het gevangenkamp, maar denkt er niet aan om zich over te geven. Hij zint op wraak.

'Rambo: First Blood Part II', film uit 1985 met oa. Sylvester Stallone, om 21.50 uur op Veronica.

Dossiers