EO geeft uniek kijkje achter de schermen tijdens media-event Dutch Media Week

donderdag 29 september 2022

Licht, camera, actie! Hoe ziet de wereld achter een tv-programma eruit? De EO opent op zondag 9 oktober zijn deuren voor een open huis tijdens Xperience Days van Dutch Media Week, het media-event in Hilversum.

Bezoekers krijgen tijdens dit unieke kijkje achter de schermen een rondleiding door het ruim honderd jaar oude EO-gebouw. Op het programma staan ook een meet and greet met Anne Appelo, presentator bij het EO-meidenplatform CHICA én een swingende gospel zangworkshop van Elvis E., de man achter de muziek uit het gospelprogramma Amazing Grace.


Een dag bij de EO
Het EO-gebouw heeft een bijzondere geschiedenis. Dit historische pand was voorheen een katholieke school. Tegenwoordig is het een moderne werkplek voorzien van editsets, regieruimtes, opname- en podcaststudio's. Tijdens de rondleiding ontdekken bezoekers hoe de oude architectuur en de werkzaamheden van nu in een eigentijds mediabedrijf samenkomen. Zo is de kapel, waar vroeger christelijke vieringen waren, tegenwoordig een opnamestudio waar de originele glas-in-loodramen nog in zitten.

Gospel zingen én CHICA photobooth
Het open huis bij de EO is gratis en zonder aanmelding te bezoeken. Naast een rondleiding kunnen bezoekers ook deelnemen aan een zangworkshop van Elvis E. Deze workshop is ook te volgen voor mensen zonder zangervaring. Op een laagdrempelige en interactieve manier worden bekende nummers uit het EO-gospelprogramma Amazing Grace aangeleerd. Voor alle tienermeiden is er een CHICA photobooth waar zij foto’s kunnen maken in de CHICA-studiosetting. Presentator Anne Appelo is ook aanwezig en gaat met de meiden op de foto en voert echte CHICA-gesprekken.

Dutch Media Week
Dutch Media Week is een jaarlijks media-event in Hilversum. Met doordeweeks een programma voor mediaprofessionals en op 8 en 9 oktober Xperience Days. Tijdens Xperience Days krijgt het grote publiek een kijkje in de wereld van media. Naast een open huis geeft de EO ook lezingen tijdens het Dutch Media Week programma doordeweeks. Op maandag 3 oktober om 13.45 uur introduceert de EO, tijdens de Sneak peek showcases NPO Innovatie, Meta Sarah: een zelfbewuste virtual human. De dag erna vertelt EO-Metterdaad aan de talkshowtafel om 14.30 uur alles over content maken in gevaarlijke landen.

Kijk voor meer informatie op eo.nl/mediaweek.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers