EO neemt nieuwe jeugdserie over slavernijverleden op in Suriname

woensdag 28 september 2022
Foto: © EO 2022

In 'Kofi's Tori' deelt Kofi, een 14-jarige tot slaaf gemaakte tiener, vloggend zijn verhaal. Over het leven op de plantage, zijn broer, zijn baas, over verliefd zijn, zijn verleden en uiteindelijk zijn vluchtpoging. De opnames voor deze serie zijn deze week begonnen in Paramaribo, Suriname.

'Kofi’s Tori' is vanaf donderdag 10 november dagelijks via Instagram en wekelijks via Zapp.nl en het YouTube-kanaal van NPO Zapp te volgen. Een preview van 'Kofi’s Tori' is te zien tijdens het Cinekid Festival op 21 oktober in Amsterdam.


Kofi is een zogenaamde futuboi die zich staande probeert te houden op de Surinaamse plantage Buitenlust, waar zijn Hollandse meesters regeren met ijzeren vuist. Kofi werkt keihard zonder te klagen en doet zijn best om niet in de problemen te komen. Maar als zijn broertje Kwame zonder enige aanleiding wordt verkocht moet Kofi alles op alles zetten. Hij zal moeten ontsnappen om zo zijn broertje terug te vinden.

Cast
Kofi, de hoofdrol in de online jeugdserie, wordt vertolkt door Daniël Kolf (o.a 'De Libi', 'De slet van 6VWO', 'Koeriers'). Daniël groeide op in Suriname en verhuisde in 2015 naar Nederland.

Daniël Kolf: ''Kofi's Tori' vertelt een belangrijk stukje geschiedenis, het slavernijverleden. Omdat we het verhaal vloggend en via socials delen is het straks te zien voor een nieuwe generatie. De toekomst moet haar verleden kennen, zodat deze zich niet zal herhalen.'

De cast bestaat verder uit: Keisha Doest ('Brugklas'). Zij speelt Afua, het meisje op wie Kofi verliefd wordt. Roeland Fernhout (o.a. 'De club van lelijke kinderen', 'Dummie de Mummie'-trilogie en 'Allstars') kruipt in de huid van Hendrik, de plantagebaas. Nola Elvis Kemper ('100% Coco' en 'Oogappels') vertolkt de rol van Hanna, de dochter van Hendrik. Mandela Wee Wee (o.a. 'Gooische Vrouwen', 'Penoza' en 'Mocro Maffia') speelt Anton. Hij leert Kofi veel over hun gezamenlijk verleden en hoe te overleven op de plantage.

Samenwerking
'Kofi’s Tori' wordt geproduceerd door Stepping Stone Producties in coproductie met de EO. De serie wordt geregisseerd door Robbert Doelwijt jr. en is geschreven door Sergej Groenhart en Shirley Gast, onder eindredactie van Ashar Medina.

Robbert Doelwijt jr. debuteert als regisseur op een fictieproject: 'Ik vind het bijzonder om in mijn moederland Suriname te werken aan een verhaal over mijn voorouders. Het is eer om een bijdrage te leveren aan het vertellen van dit verhaal en de onderbelichte rol van Nederland in het slavernijverleden.'

'Kofi’s Tori' is tot stand gekomen met steun van het NPO-fonds.

'Kofi’s Tori' is vanaf 10 november dagelijks te volgen via het Instagram-, YouTube- en TikTok-kanaal van NPO Zapp. En via Zapp.nl.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers