Ewout Genemans maakt documentaire over impact moord op Peter R. de Vries

woensdag 24 november 2021

Op 6 juli werd er na de uitzending van 'RTL Boulevard' een aanslag gepleegd op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Negen dagen later overleed hij in het bijzijn van zijn familie in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De dagen na de aanslag kwamen er vanuit heel Nederland steunbetuigingen.

Het land was in shock. Ewout Genemans blikt in de documentaire 'Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries' samen met de kinderen van Peter, Royce en Kelly, terug op deze heftige periode, maar kijkt ook samen met hen naar de toekomst.


Ewout interviewt naasten van Peter R. de Vries en spreekt met direct betrokkenen, zoals zijn collega’s bij 'RTL Boulevard'. Wat gebeurde er die week? Wat voor impact hadden de gebeurtenissen op hen? Maar hij gaat ook bijvoorbeeld mee met Royce en Kelly naar de eerste zitting van de rechtszaak over Peter R. de Vries.

Ewout Genemans: 'Peter heeft een enorme nalatenschap en laat een gat achter dat niet gevuld kan worden. Toch zien we in de documentaire hoe zijn kinderen dit, in de geest van Peter, zo goed mogelijk proberen te doen. Zo is Kelly voorzitter geworden van stichting ‘De Gouden Tip’ en staat Royce de familie Verstappen bij in de zaak Nicky Verstappen. Ik ben onder de indruk van de kracht van de familie en voel me vereerd dat ik met hen deze documentaire mag maken.'

De documentaire 'Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries' wordt gemaakt door No Pictures Please en is maandag 27 december om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers