Ewout Genemans volgt Rotterdamse politie in 'Bureau Rotterdam'

maandag 2 oktober 2023
Foto: RTL 4/RTL - © Tom Cornelissen 2023

Vanaf dinsdag 10 oktober volgt Ewout wekelijks wederom de hulpdiensten van de politie, dit seizoen in Rotterdam. Met de 'Bureau' reeks bezocht Ewout al eerder de steden Amsterdam, Eindhoven, Den Haag en Arnhem.

Nu is Rotterdam aan de beurt. Deze stad slaapt nooit, heeft ruim 660.000 inwoners en is qua oppervlakte de grootste gemeente van Nederland. Rotterdam heeft te maken met jeugdcriminaliteit, verkeersongelukken, overlast en drugsgerelateerde misdaad. De agenten worden dagelijks geconfronteerd met zeer uiteenlopende situaties. Ewout volgt het op de voet en geeft zo de kijker een unieke blik achter de schermen van het reilen en zeilen bij de politie.


'Bureau Rotterdam'
In 'Bureau Rotterdam' loopt Ewout Genemans een half jaar lang mee met de politie. Op alle bureaus is Ewout meteen kind aan huis en deelt hij het wel en wee van de agenten. Brian, Keashia, Andrea, Alex, Wouter, Lindsey, Joyce, Nadia, Guido, Jacco, Anouk, Robin en Ulubat stellen de achterbank van hun politie auto's aan Ewout en zijn team ter beschikking. Hij volgt de koppels - dag en nacht - tijdens hun hulpdiensten en maakt van alles met ze mee. Van het achtervolgen en oppakken van dieven tot kinderen die met wapens rondlopen. Van verkeersongelukken en vechtpartijen tot aan mensen met verward gedrag en gedachten van zelfdoding. Ewout leeft in allerlei heftige situaties met de agenten mee. Hij gaat met ze in gesprek en leert zo de mens achter het uniform kennen.

Ewout Genemans: 'Dit is alweer het vijfde seizoen en het blijft bijzonder om een programma te maken met de politie. Zij werken onder zoveel druk en wij mogen dat van heel dichtbij meemaken. We leren de agenten goed kennen en zien een kant die voor veel mensen juist niet toegankelijk is. Met 'Bureau Rotterdam' kunnen we dat delen en laten zien waar deze agenten dagelijks mee dealen. Rotterdam is een prachtige stad, vol mooie mensen maar ook vol met uitdagingen en misdaad. Dit seizoen zien we dan ook dat ondanks de druk, de politie iedere dag weer op een menselijke manier het werk voor de burger probeert te doen.'

'Bureau Rotterdam' wordt geproduceerd door No Pictures Please en is vanaf dinsdag 10 oktober wekelijks te zien om 20.30 uur bij RTL 4.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland n melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers