Exclusieve tv-première van 'Babylon' op Paramount Network

donderdag 11 juli 2024
Foto: © Paramount Global 2022

Maak je klaar voor een onvergetelijke reis terug in de tijd naar de glitter en glamour van het Hollywood van de jaren 1920, want de veelgeprezen film' Babylon' maakt zijn tv-debuut op Paramount Network.

De 'free-to-air'-tv-première is te zien op vrijdag 12 juli om 20.30 uur, met herhalingen op zaterdag 13 juli om 22:25 uur en op woensdag 17 juli om 22.15 uur.


'Babylon' neemt de kijkers mee op een epische Hollywood-reis en laat de  overgang van stomme films naar geluidsfilms tussen 1925 en 1952 zien. Het verhaal volgt de opkomst en ondergang van verschillende personages in een tijdperk dat wordt gekenmerkt door ongeremde decadentie en extravagantie.

De film ontving maar liefst vijf nominaties bij de 80e editie van de prestigieuze Golden Globe Awards, inclusief voor Beste Film – Musical of Komedie, en won de felbegeerde prijs voor Beste Originele Muziek. Bovendien kreeg 'Babylon' drie nominaties bij de 76e editie van de British Academy Film Awards en drie nominaties bij de gerenommeerde 95e editie van de Academy Awards.

Het verhaal
De schaars geklede Nellie LaRoy (Margot Robbie), een gewiekste nobody en brutale aspirant-ster, crasht een orgastisch, door seks en drugs gedreven Hollywood-feest op zoek naar haar grote doorbraak en een kans om te schitteren.

Tegelijkertijd is de starry-eyed Mexicaanse jongen Manny Torres bereid om alles te doen voor een baan op een filmset - de meest magische plek ter wereld. Dan is er Sidney Palmer, een briljante opkomende Afro-Amerikaanse jazztrompettist, en de betoverende cabaretzangeres Lady Fay Zhu. Allebei kleine radertjes in de goed geoliede filmindustrie maar dat weten ze nog niet.

Nellie wordt van de ene op de andere dag een sensatie en Manny kruist het padt van filmster Jack Conrad (Brad Pitt), de grootste A-lister van de stommefilmperiode die van vrouwen, exces en drank houdt. Gaandeweg ontdekt het trio hoe vervangbaar sterren kunnen zijn.

Hoe wreed Hollywood ook kan zijn, de aantrekkingskracht van Tinseltown is onweerstaanbaar en onontkoombaar. En dan zijn er nog de valstrikken van Babylon.

Persbericht Paramount

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers