Explosief inkijkje in ondergang van acteur Armie Hammer op discovery+

vrijdag 2 september 2022
Foto: © Discovery Benelux 2022

De acteur Armie Hammer ('The Social Network' en 'Call Me By Your Name') kwam onlangs negatief in het nieuws vanwege beschuldigingen door ex-partners over extreme seksfantasieën, emotioneel misbruik en zelfs het bekrassen van de letter A in de binnenkant van de heup van een van de vrouwen.

Hoewel Armie alles ontkent, is zijn tante Casey niet verbaasd over de aantijgingen. Ze passen volgens haar in een patroon van de vooraanstaande familie die al vier generaties lang een duistere schaduwzijde blijkt te hebben. In de langverwachte documentaireserie 'House of Hammer' doet Casey Hammer een boekje open over de donkere en verwrongen geheimen van haar familie. Van haar zeer welgestelde grootvader Armand, haar ‘gewelddadige’ vader Julian en haar ‘psychopathische’ broer Michael tot en met haar neef Armie die nu door meerdere vrouwen wordt beschuldigd. Met exclusieve toegang en schokkende onthullingen neemt de documentaire de kijkers mee in de duistere krachtspelen van de familie Hammer.


Armie Hammers snelle opkomst naar roem stortte in toen slachtoffers naar voren kwamen met verontrustende verhalen over bondage, brandmerken en kannibalistische fantasieën. En dat was nog maar het begin. Met exclusieve onthullingen van Armies tante, Casey Hammer, en meerdere slachtoffers van Armies vermeende misbruik, brengt de docuserie de duistere geheimen aan het licht. Variërend van beschuldigingen van geweld en misbruik tot politieke manipulatie en financiële fraude. Allemaal verborgen binnen een van Amerika's meest vooraanstaande families.

Topje van de ijsberg
'De beschuldigingen van verkrachting en misbruik die de afgelopen jaren tegen Armie Hammer zijn ingediend, zijn slechts het topje van de ijsberg als het gaat om de familie Hammer. Met 'House of Hammer' zijn we getuige van echt verontrustende details en sinistere geheimen die geld en macht niet voor altijd kunnen verbergen', aldus Jason Sarlanis, president van Crime and Investigative Content, Linear and Streaming binnen discovery+. 'Deze documentaire biedt een belangrijk platform voor de ongelooflijk moedige vrouwen die naar voren kwamen om hun verhalen te delen. En we hopen dat hun moed anderen inspireert om zinvolle gesprekken over misbruik in onze samenleving voort te zetten.'

Elke aflevering van de driedelige documentaireserie werpt een licht op een verdorven patroon van misbruik dat veel verder gaat dan de beschuldigingen tegen de in ongenade gevallen acteur. In combinatie met een schat aan ongelooflijke archiefbeelden toont 'House of Hammer' een huiveringwekkend verhaal over de disfunctie en slechtheid die decennialang groeien achter een wereld van macht en geld.

'House of Hammer' is vanaf vrijdag 2 september te zien op discovery+.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers