'Fan Z' geeft kijkje in de wereld van de Swifties

vrijdag 5 juli 2024

Taylor Swift is zonder twijfel één van de belangrijkste en grootste popsterren van dit moment, met één van de meest toegewijde fanbases ter wereld: de Swifties.

In 'Fan Z' worden drie toegewijde Taylor Swift-fans gevolgd in aanloop naar Taylors concerten in Amsterdam. Het is de eerste keer sinds 2015 dat Taylor weer in Nederland is. De YouTube special laat zien wat voor impact het fan zijn tegenwoordig heeft op het leven van een fan, waar de passie voor Taylor Swift vandaan komt en waarom het zo leuk is om een Swiftie te zijn.


Taylor Swift en haar fans, it's a love story. Het fan zijn vanTaylor Swift inspireert en leidt tot tal van initiatieven onder de fans. Ze organiseren fanparty’s, starten fanprojecten, ontwerpen eigen outfits en bouwen een stevige Swiftie-gemeenschap op door middel van podcasts en online content. Fleur, Glenn en Lotte nemen de kijkers mee in de wereld van de Swifties.

Fleur (19) is een ware 'Swift Preneur'; haar passie voor Taylor Swift heeft haar leven ingrijpend veranderd. Ze organiseert meerdere Taylor Swift-fanparty’s in diverse steden in Nederland. Fleur is een echte verbinder in de community. Ze heeft een podcast waarin ze haar passie deelt en ze is betrokken bij een fanproject. In 'Fan Z' maakt Fleur haar droom waar: ze gaat voor het eerst in haar leven naar een concert van Taylor Swift. Tijdens dit langverwachte moment komen alle emoties los; ze heeft hier jaren van gedroomd.

Voor Glenn (23) is het fan zijn van Taylor Swift een belangrijke uitlaatklep. Op zijn TikTok-kanaal telt hij de dagen af naar het concert van Taylor Swift in Nederland. Zijn passie voor Taylor heeft hem veel nieuwe vrienden opgeleverd en biedt hem een plek waar hij volledig zichzelf kan zijn. Vooral Taylors teksten betekenen veel voor hem. Hij duikt diep in de nummers op zoek naar verborgen boodschappen. Glenn werkt ook mee aan een top-secret fanproject, samen met Fleur, om heel Nederland te betrekken bij de Taylor Swift-concerten.

Lotte (26) lijkt niet alleen op haar idool, maar behoort ook tot de weinige fans die Taylor Swift persoonlijk heeft mogen ontmoeten. Voor een concert  in Amerika kreeg Lotte een uitnodiging van Taylors team om speciale merchandise op te komen halen. Tot haar grote verrassing stond Taylor zelf daar om een klein groepje fans te ontmoeten. In 'Fan Z' vertelt Lotte uitgebreid over deze bijzondere ontmoeting. Daarnaast geeft fan zijn van Taylor Swift uiting aan haar creatieve kant; ze maakt de legendarische outfits van Taylor helemaal zelf na en deelt deze creaties op haar sociale media. Hierdoor heeft ze haar ware passie ontdekt.

'Fan Z – Taylor Swift Special', zaterdag 6 juli bij AVROTROS op het YouTube-kanaal van NPO 3.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

De pasgetrouwde en onafscheidelijke Christian en Anastasia genieten samen van hun luxeleven, in de veronderstelling dat ze de duistere figuren uit hun verleden achter zich hebben gelaten. Maar hun zorgeloze leven wordt al gauw verstoord door Jack Hyde, de ex-baas van Ana, die wraak wil na zijn ontslag. En ook Elena is niet van plan het echtpaar met rust te laten.

'Fifty Shades Freed', film uit 2018 met Dakota Johnson en Jamie Dornan, om 20.30 uur op NET5.

Dossiers