Filemon Wesselink aan de slag bij PowNed

donderdag 15 september 2022

Dominique Weesie, voorzitter van PowNed: 'We zijn ontzettend blij dat Filemon met zijn journalistieke ervaring ons team gaat versterken. PowNed heeft een volwaardige omroepstatus en de organisatie groeit gestaag. Dit betekent dat we investeren in nieuw talent, maar ook in ervaren programmamakers als Filemon. Zijn journalistieke stijl sluit perfect aan bij ons. We heten hem van harte welkom en kijken uit naar een bijzonder mooie samenwerking.'

Wesselink kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur: 'Ik ken Rutger en Dominique al erg lang en merkte dat we een goede klik hebben. Toen we afgelopen jaar spraken over de ontwikkelingen bij de omroep en de programma’s die PowNed tegenwoordig maakt, kwamen de gesprekken op gang over een samenwerking. Dat voelde goed aan. Wat mij aanspreekt is dat PowNed de steen in de vijver durft te gooien en tegen de stroom ingaat. Ik kijk er ontzettend naar uit om voor de omroep mooie programma’s te gaan maken, die zowel journalistiek als amusant zijn.'


Filemon en PowNed werken aan een aantal verschillende ideeën waarvan het de bedoeling is dat het eerste programma begin 2023 op televisie komt.

Over Filemon Wesselink
Filemon Wesselink is presentator en programmamaker. Na het afronden van zijn opleiding aan hogeschool ArtEZ in Enschede volgt hij een interne opleiding bij BNN, waarna hij voor die omroep als radioverslaggever aan de slag gaat. Vanaf 2005 breekt hij door op televisie en is hij op NPO 3 te zien in o.a. de spraakmakende programma’s 'Try before you die', 'Spuiten en Slikken' en 'De Wereld van Filemon'. Vanaf 2010 wordt hij ook medepresentator naast Paul de Leeuw in de late-avondshow 'MaDiWoDoVrijdagshow'. In de jaren hierna maakt Filemon voor BNN en later BNNVARA diverse documentaireseries, zoals 'Filemon Slaat Door' (2017), 'Het is hier autistisch!' (2018) en 'Vreemdgaan met Filemon' (2019). In mei van dit jaar verscheen Filemon en de complotten op televisie, een documentaireserie waarin hij complotdenkers portretteert.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Ik Vertrek' (AVROTROS)

Voor het eerst in de 'Ik Vertrek'-geschiedenis volgen we mensen die maar liefst drie keer emigreerden, naar drie verschillende landen. Na een mislukt avontuur in Frankrijk treffen we Laurens en Brigitte in Duitsland. Hoewel ze een charmant plekje tussen de koeien hebben, is dit ook niet hun eindbestemming. Die ligt, als het goed is, in Spanje. Hier willen ze retreatprogramma's opzetten voor groepen. Nog voordat de verbouwing is gestart, hebben ze al de eerste boeking binnen. Over vijf weken ontvangen ze twaalf personen en er moet nog héél véél gebeuren. De vraag is of Laurens en Brigitte die uitdaging aan kunnen.

'Ik Vertrek', om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers