Frans Bauer gaat in 'Tour De Frans' samen met zes artiesten op muzikale trip down memory lane

maandag 30 augustus 2021

Neem Frans Bauer, zes Nederlandse top artiesten en een tourbus; de perfecte ingrediënten voor een programma waarin humor, muziek, nostalgie en vriendschap samenkomen. In 'Tour de Frans' gaat Frans Bauer met Angela Groothuizen, Jan Dulles, Berget Lewis, Jamai Loman, Maradonnie en Danny de Munk samen op roadtrip door Nederland.

Zij stappen niet alleen bij elkaar in de tourbus, maar ook in elkaars leven. In iedere aflevering staat één van de artiesten centraal. De tourbus rijdt langs plekken die belangrijk zijn of zijn geweest in het leven van de hoofdpersoon. Aan het einde van de dag ontvangt de hoofdpersoon een muzikale ode van zijn betekenisvolle evergreens en guilty pleasures, die op een indrukwekkende plek, op eigen wijze, door het gezelschap van grootheden worden vertolkt.


Frans Bauer: 'In een tijd waarin artiesten al bijna een jaar niet meer live optreden was het een feestje om met deze collega's op pad te gaan door het land. Een gezellige intieme bedoening, waar collega's vrienden worden en elkaar mogen verrassen en bewonderen. We hebben ontzettend veel gelachen, maar ook zeker een traan gelaten. Het is mooi om te zien hoe we elkaar echt op een andere manier hebben leren kennen.'

In de eerste aflevering is de beurt aan zangeres Angela Groothuizen. Ze neemt de overige artiesten mee in haar verleden met een bezoek aan haar ouderlijk huis, haar middelbare school en een nostalgische platenzaak. Haar muzikale ode vindt plaats in de voormalige gevangenis van Alkmaar. Haar muzikale reisgenoten komen erachter waarom dit voor haar een hele bijzondere plek is.

'Tour De Frans' wordt geproduceerd door Rocket/SimpelZodiak en is vanaf dinsdag 31 augustus 20.30 uur wekelijks te zien bij RTL 4.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers