Frits Sissing en Marlijn Weerdenburg presenteren 21ste editie van het Musical Awards Gala

zondag 14 mei 2023
Foto: AVROTROS - © Roy Beuker 2023

Heel Nederland kan zich opmaken voor de 21ste editie van het Musical Awards Gala. Op maandag 15 mei wordt de rode loper uitgerold en worden live vanuit het Circustheater Scheveningen de prestigieuze Musical Awards uitgereikt.

Frits Sissing en Marlijn Weerdenburg presenteren dit jaar de feestelijke liveshow. Tijdens de show zijn er optredens die een voorproefje geven van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn.


Het afgelopen jaar zijn er veel grote en kleinere producties in première gegaan die zeer goed zijn ontvangen. 'Het is een prachtig musicaljaar geweest', laat presentator Frits Sissing weten. Op 15 mei horen de genomineerden of ze deze mooie prijs mee naar huis mogen nemen. 'En uiteraard krijgen we een fantastisch voorproefje van de musicals die momenteel en komend seizoen in de theaters te zien zijn.'

Tijdens de show wordt het publiek getrakteerd op onder andere optredens van Disney’s AIDA Les Misérables en kan er meegezongen worden met de klassiekers Mamma Mia! en Grease, waarvan de twee hoofdrolspelers ook de winnaars waren van het AVROTROS programma 'Op zoek naar…'

Ook wordt er op bijzondere wijze stilgestaan bij het 12,5 jarige jubileum van Soldaat van Oranje. Daarnaast wordt het jubileumjaar van Simone Kleinsma gevierd met de eerste musical die speciaal voor haar geschreven is: 'De Hospita'.

De vakjury van de Stichting Musical Awards maakt later deze maand bekend wie voor welke award genomineerd is. Ook de nominaties voor de twee publieksprijzen, de beste musical van het jaar en de beste familiemusical, worden dan onthuld.

Musical is één van de best bezochte podiumkunsten van ons land. Het inspireert, emotioneert en verbindt. AVROTROS biedt als omroep voor cultuur al tientallen jaren een podium voor jong talent met een breed aanbod (musical)programma's.

'Het Musical Awards Gala', maandag 15 mei live te zien bij AVROTROS om 20.30 uur op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo FOX logo

Atwaters werelden komen samen wanneer er een kind omkomt in zijn gebouw in Burnside. Atwater en zijn vader Lew moeten tegen wil en dank samenwerken aan deze gruwelijke zaak.

'Chicago P.D., om 21.00 uur op FOX.'

Dossiers