Froukje en Rik van de Westelaken in de zomerse reeks 'Eus' Boekenclub'

zondag 2 juni 2024
Foto: NTR - © Wim Sneller 2024

Vanaf 3 juni begint een nieuwe reeks 'Eus' Boekenclub' vol tips en inspiratie voor in de vakantiekoffer. Schrijver en presentator Özkan Akyol, beter bekend als Eus, zet vanuit het Burgerweeshuis in Deventer als vanouds het boek én de lezer centraal.

Hij ontvangt dichters, burgemeesters en aspirant-auteurs. Ook gaat hij in gesprek met bekende schrijvers over hun nieuwste roman en de locaties waar de verhalen zich afspelen. En dat doet Eus niet alleen: ook dit seizoen krijgt hij bijval van zijn leesclub, die onder anderen bestaat uit Froukje en Rik van de Westelaken.


Eus ontvangt schrijvers Dimitri Verhulst, Jan van Aken, Eva Vriend, Mohammed Benzakour en Frank Nellen en gaat met ze in gesprek over hun nieuwste roman. Waar spelen de verhalen zich af? En hoe zorg je ervoor dat je je lezers omver blaast?

Zoals altijd schuiven ook prominente Nederlanders uit de wereld van media, cultuur en actualiteit aan in de leesclub. Astrid Kersseboom, Khadija Arib, Nazmiye Oral en William Spaaij zijn onder anderen deze reeks van de partij.

En schuiven burgemeesters aan over zijn of haar favoriete vakantieroman, dragen dichters een zomers gedicht voor en is de rubriek ' de onbekende schrijver’ terug van weggeweest.

'Eus' Boekenclub' is dagelijks te zien van maandag 3 t/m vrijdag 7 juni om 19.52 uur bij de NTR op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Gerry Lane is een toegewijde vader en echtgenoot die werkt als onderzoeker voor de Verenigde Naties. Wanneer een zombiepandemie uitbreekt, wordt hij door de regering gevraagd om de invasie tegen te houden. Tegelijkertijd moet Gerry zijn vrouw en kinderen beschermen tegen de moordlustige zombies.

'World War Z', film uit 2013 met oa. Brad Pitt, om 23.55 op Veronica.

Dossiers