Froukje en Rik van de Westelaken in de zomerse reeks 'Eus' Boekenclub'

zondag 2 juni 2024
Foto: NTR - © Wim Sneller 2024

Vanaf 3 juni begint een nieuwe reeks 'Eus' Boekenclub' vol tips en inspiratie voor in de vakantiekoffer. Schrijver en presentator Özkan Akyol, beter bekend als Eus, zet vanuit het Burgerweeshuis in Deventer als vanouds het boek én de lezer centraal.

Hij ontvangt dichters, burgemeesters en aspirant-auteurs. Ook gaat hij in gesprek met bekende schrijvers over hun nieuwste roman en de locaties waar de verhalen zich afspelen. En dat doet Eus niet alleen: ook dit seizoen krijgt hij bijval van zijn leesclub, die onder anderen bestaat uit Froukje en Rik van de Westelaken.


Eus ontvangt schrijvers Dimitri Verhulst, Jan van Aken, Eva Vriend, Mohammed Benzakour en Frank Nellen en gaat met ze in gesprek over hun nieuwste roman. Waar spelen de verhalen zich af? En hoe zorg je ervoor dat je je lezers omver blaast?

Zoals altijd schuiven ook prominente Nederlanders uit de wereld van media, cultuur en actualiteit aan in de leesclub. Astrid Kersseboom, Khadija Arib, Nazmiye Oral en William Spaaij zijn onder anderen deze reeks van de partij.

En schuiven burgemeesters aan over zijn of haar favoriete vakantieroman, dragen dichters een zomers gedicht voor en is de rubriek ' de onbekende schrijver’ terug van weggeweest.

'Eus' Boekenclub' is dagelijks te zien van maandag 3 t/m vrijdag 7 juni om 19.52 uur bij de NTR op NPO 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Wie zijn de bewoners en ondernemers die de Wallen kleur geven? Pim is raamexploitant en checkt de sekswerkers in. Samen met zijn collega Edson doet hij een ronde langs zijn ramen. De uit Afghanistan gevluchte Syar staat als eigenaar van een bruine kroeg iedere avond op zijn eigen bar André Hazes-nummers te zingen. Joey en Rosa wonen in een steeg waar mensen hun fietsen dumpen, drugs gebruiken en zelfs poepen. Kylie werkt in een seksshop op de Wallen en viert haar verjaardag op een fetisjfeest. De 78-jarige Lida struint een paar keer per week haar favoriete buurtje van Amsterdam af, op zoek naar gezelligheid en vertier.

'Bij ons op de Wallen', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers