Gert-Jaap Hoekman nieuwe hoofdredacteur NOS Sport

maandag 5 juni 2023

Gert-Jaap Hoekman is de nieuwe hoofdredacteur van NOS Sport. Per 1 september maakt de huidige hoofdredacteur van NU.nl de overstap naar de NOS. Hoekman wordt verantwoordelijk voor de redactie en de journalistieke koers van NOS Sport.

Gert-Jaap Hoekman over zijn aanstelling: 'Het is een geweldige eer om leiding te mogen geven aan de grootste sportredactie van Nederland. Er is de afgelopen maanden veel gezegd en geschreven. Ik heb vooral heel veel zin om met al mijn nieuwe collega’s iets moois op te bouwen.'


Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS: 'Met Gert-Jaap Hoekman zijn we erin geslaagd de journalistieke en hoofdredactionele senioriteit in huis te halen die we wensten voor NOS Sport. Gert-Jaap beschikt over een open persoonlijkheid en een menselijke benadering. Ook zijn aan de dag gelegde visie op de potentie voor NOS Sport, zowel inhoudelijk als ten aanzien van de digitale strategie, in een mediawereld die zich snel ontwikkelt zal bijdragen aan de verdere versterking van de positionering van NOS Sport.'

Een van de eerste taken van Gert-Jaap Hoekman is het formeren van een nieuwe hoofdredactie van NOS Sport. In maart trad de viertallige hoofdredactie van NOS Sport terug, naar aanleiding van de inventarisatie naar omgangsvormen bij NOS Sport. Momenteel is Jacqueline Smit ad interim Hoofd Sport.

Gert-Jaap Hoekman begon zijn journalistieke carrière als freelance sportjournalist bij de Zwolse Courant; een van de kranten die later samengingen in De Stentor. Vervolgens ging Hoekman naar Nieuwe Revu, waar hij begon als stagiair en doorgroeide als hoofdredacteur van het weekblad.  In 2012 werd Hoekman adjunct-hoofdredacteur bij NU.nl en een jaar later hoofdredacteur. Op 1 juli 2023 is Hoekman 10 jaar hoofdredacteur bij NU.nl. Hoekman zit daarnaast in het bestuur van de Raad voor de Journalistiek en is secretaris van het Genootschap van Hoofdredacteuren.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Ik Vertrek' (AVROTROS)

Voor het eerst in de 'Ik Vertrek'-geschiedenis volgen we mensen die maar liefst drie keer emigreerden, naar drie verschillende landen. Na een mislukt avontuur in Frankrijk treffen we Laurens en Brigitte in Duitsland. Hoewel ze een charmant plekje tussen de koeien hebben, is dit ook niet hun eindbestemming. Die ligt, als het goed is, in Spanje. Hier willen ze retreatprogramma's opzetten voor groepen. Nog voordat de verbouwing is gestart, hebben ze al de eerste boeking binnen. Over vijf weken ontvangen ze twaalf personen en er moet nog héél véél gebeuren. De vraag is of Laurens en Brigitte die uitdaging aan kunnen.

'Ik Vertrek', om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers