Giselle van Cann nieuwe hoofdredacteur NOS Nieuws

zaterdag 16 juli 2022

Giselle van Cann wordt de nieuwe hoofdredacteur van NOS Nieuws. Ze volgt per 1 september 2022 Marcel Gelauff op die onlangs zijn vertrek aankondigde.

Van Cann is sinds 2011 plaatsvervangend hoofdredacteur van NOS Nieuws en medeverantwoordelijk voor radio, televisie en online, met speciale aandacht voor innovatie, diversiteit en talentontwikkeling.


Giselle van Cann (56) studeerde bedrijfseconomie in Rotterdam en begon haar loopbaan in 1992 als financieel journalist bij Het Financieele Dagblad. In 1998 werd ze politiek verslaggever in Den Haag voor de krant en in 2004 adjunct-hoofdredacteur. In 2008 maakte Van Cann de overstap naar de NOS.

Vanuit de hoofdredactie van NOS Nieuws was ze de eerste jaren grotendeels verantwoordelijk voor de dagelijkse uitzendingen op radio, televisie en online; daarna verschoof haar focus naar journalistiek management. Van Cann heeft onder meer leidinggegeven aan de vernieuwing van NOS.nl en de NOS app, nam het initiatief tot NOS Lab (waar wordt geëxperimenteerd met nieuwe vormen van nieuws brengen) en was verantwoordelijk voor de introductie van NOS Stories als nieuwsmerk voor jongeren.

Giselle van Cann over haar benoeming: 'Het is een eer om hoofdredacteur te mogen zijn van NOS Nieuws. Tegelijkertijd voel ik het als een opdracht om er als nieuwsorganisatie voor iedereen te zijn en onze publieke journalistieke rol waar te maken. Ik kan daarbij voortbouwen op de krachtige redactie die Marcel achterlaat en kijk samen met adjunct-hoofdredacteuren Bart Leferink en Wilma Haan met vertrouwen naar de toekomst.'

Algemeen directeur Gerard Timmer van de NOS: 'De NOS neemt met haar grote bereik in het journalistieke landschap een bijzondere plaats in. Dat brengt ook een bijzondere verantwoordelijkheid met zich mee. Zeker in een tijd waarin de maatschappij alsook het medialandschap enorm in beweging is. Giselle heeft een scherp en innovatief oog voor de journalistieke uitdagingen die deze ontwikkelingen met zich meebrengen. Voor de inhoud, vorm en vindplaats daarvan. En voor de verantwoordelijkheid die de NOS voelt voor de journalistiek in Nederland. Ik heb veel vertrouwen in de visie van Giselle en de betekenis daarvan voor NOS Nieuws, en kijk er ook naar uit om met haar verder te bouwen aan de journalistieke samenwerkingen die we de afgelopen jaren zijn aangegaan, waaronder die met de NTR en met de regionale en lokale omroepen.'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers