'GoedNieuws Vandaag' stopt

zondag 19 november 2023
Foto: SBS6/Talpa Network - © William Rutten 2023

Met 'GoedNieuws Vandaag' heeft Talpa getracht een alternatief te bieden aan de meer dan 50 procent van de Nederlanders die het nieuws niet of minder volgt. Maar te weinig kijkers vonden de weg naar de dagelijkse uitzendingen.

'GoedNieuws Vandaag' brengt nieuws dat positief van toon en oplossingsgericht is. Door het te proberen, blijkt nu dat het alternatief in deze vorm en op dit tijdslot helaas niet werkt. De enorme inzet van alle betrokken collega’s ten spijt.


Marc Veeningen, hoofdredacteur 'GoedNieuws Vandaag' en 'Hart van Nederland': 'De journalistiek moet blijven zoeken naar manieren om te voorkomen dat steeds meer mensen nieuws mijden vanwege het negatieve karakter, zoals we met 'GoedNieuws Vandaag' hebben geprobeerd. Naast het aandacht geven aan maatschappelijke problemen blijft het belangrijk de oplossingen voor die problemen te belichten én te laten zien wat er wél goed gaat. Ook wij blijven dat doen; het is en blijft een groot onderdeel van de journalistieke aanpak van 'Hart van Nederland'.'

'GoedNieuws Vandaag' stopt na 22 december.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Au Pairs' (BNNVARA)

De vierde au pair, Aïcha, vertrekt naar Hawaï. Ze mist haar overstap en belandt in haar eentje in Los Angeles. Bibi trekt in bij de familie Aiwohi. Haar eerste nacht draait uit op een regelrechte nachtmerrie en zorgt voor flink wat twijfel. Ook Melanie ontmoet haar gastgezin. Wat doet het met haar wanneer blijkt dat ze voor vier jonge kinderen moet zorgen? Quincy probeert een band op te bouwen met de pubers in huis.

'Au Pairs', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers