Hanna Verboom en Jacob Derwig in nieuwe dramaserie 'Elixer'

donderdag 22 juni 2023

NTR, BNNVARA en producent Topkapi Series hebben de handen ineengeslagen voor de achtdelige dramaserie 'Elixer'. Isabelle Rombauts – vertolkt door Hanna Verboom - wordt onverwachts benoemd tot CEO van het familiebedrijf Rombauts Pharma, een prominente speler op de internationale farmaceutische markt.

Al snel wordt ze geconfronteerd met ernstige wanpraktijken en moet ze haar eigen geweten afwegen tegen de belangen van haar invloedrijke familie. Een wereld vol intriges, machtsstrijd en wanhoop binnen de farmaceutische industrie. 'Elixer' wordt tot en met november opgenomen en zal in 2025 worden uitgezonden op NPO 1.


De hoofdrol is weggelegd voor Hanna Verboom, die na een acteerpauze van 5 jaar haar comeback maakt. Overige (hoofd)rollen zijn weggelegd voor onder meer Jacob Derwig ('De Verschrikkelijke Jaren 80', 'Klem'), Wim Opbrouck ('In Vlaamse Velden', 'Arcadia'), Katelijne Damen ('De Patrick'), Walid Benmbarek ('Mocro Maffia'), Tina de Bruin ('Moedermaffia'), Peggy Vrijens ('Julia’s Tango'), Teun Luijkx ('A'dam - E.V.A.'), Ferdi Stofmeel ('De regels van Floor'), Roman Derwig ('Maud & Babs') en Bart Bijnens (Internationaal Theater Amsterdam).

De regie is in handen van Dana Nechushtan ('Holland’s Hoop', 'Dunya & Desie', 'Piece of my Heart'). Het scenario werd geschreven door Maaik Krijgsman ('Langs de oevers van de Yangtze', 'Mijn vader is een vliegtuig') in samenwerking met Jaap Peter Enderlé ('Zeven kleine criminelen', 'Broers'), Franky Ribbens ('Holland’s Hoop', 'Dirty Lines') en Luca Izeboud ('Doodleuk', 'The persistence of memory').

De serie is tot stand gekomen met steun van de NPO, het NPO-fonds, het Creative Europe Programme – MEDIA of the European Union, de Netherlands Film Production Incentive, Screen Flanders, Belgian Tax Shelter en Limburg Film Fonds, in coproductie met Menuetto.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Boer zoekt Vrouw Europa' (KRO-NCRV)

Verdrinken ze in elkaars ogen? Of moeten ze nog even wennen aan elkaar? De boeren gaan op speeddate. Ze hebben ieder tien briefschrijvers uitgekozen die ze beter willen leren kennen. Ze hebben vijf minuten voor die ene, allerbelangrijkste eerste indruk. De een probeert het met complimenten, de ander geeft een boom cadeau. Wie springen eruit en mag mee op dagdate?

'Boer zoekt vrouw Europa', om 20.25 uur op NPO 1.

Dossiers