'Hart van Nederland' lanceert Het KiesHart

donderdag 23 februari 2023
Foto: SBS6 - © Talpa Network 2023

Het vertrouwen in de politiek is momenteel historisch laag. De Provinciale Staten Verkiezingen staan om de hoek en 60% van de mensen kent niemand van de kandidaten. 'Hart van Nederland' wil de kloof tussen Nederland en de kandidatenlijst verkleinen, door te laten zien dat onze volksvertegenwoordigers ook gewoon mensen zijn die op ons lijken.

Daarom hebben 'Hart van Nederland' en KiesKompas de handen ineengeslagen en Het KiesHart ontwikkeld.


Bij deze ‘Die lijkt op mij’-test word je niet gekoppeld aan een politieke partij, maar aan een verkiesbare volksvertegenwoordiger op basis van tien persoonlijkheidsdimensies. Aan de hand van de dimensies wordt er gekeken naar overeenkomsten tussen kiezers en volksvertegenwoordigers, waaruit persoonlijke matches met maximaal drie politici volgen. De uitkomst van Het KiesHart is geen stemadvies, maar laat zien dat volksvertegenwoordigers los van hun politieke standpunten op ons kunnen lijken als mens.

Het is tijd om Nederland kennis te laten maken met de gezichten achter de politiek. Door te focussen op overeenkomsten in plaats van op verschillen bouwen we aan vertrouwen en hopen we de steeds meer groeiende polarisatie tegen te gaan. Onze volksvertegenwoordigers zijn ook gewoon mensen net zoals jij en ik, zoals wij allemaal. Met Het KiesHart krijg je antwoord op wat politici beweegt in het dagelijks leven en ontdek je wie er als persoon het meeste op jou lijkt!

Hoofdredacteur Marc Veeningen: 'Traditionele politieke partijen lijken steeds minder belangrijk te zijn voor kiezers. Daarentegen wordt steeds meer naar de mens achter de politicus gekeken. Wie zijn ze, hoe staan ze in het leven, hoe denken ze? Het KiesHart helpt zo de kandidaat te vinden die bij jou als persoon past.'

Benieuwd welke volksvertegenwoordiger het meest op jou lijkt in de Provinciale Staten? Het KiesHart is vanaf vandaag beschikbaar via hetkieshart.nl.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers