Heel veel 'Top 2000' in de laatste twee weken van december

vrijdag 23 december 2022
Foto: NTR - © Annemieke van der Togt 2022

Volgende week gaat de 'Top 2000' van start met nieuwe afleveringen van de 'Top 2000: The Untold Stories'. De 'Top 2000 a gogo' wordt dit jaar samen met Leo Blokhuis gepresenteerd door Herman van der Zandt. Ook komen er maar liefst 12 nieuwe afleveringen van de 'Top 2000 a gogo'-podcast online.

'Top 2000: The Untold Stories' - dagelijks van 19 t/m 22 december op NPO 3
Leo Blokhuis duikt met de kijker in het archief van ruim 20 jaar 'Top 2000 a gogo' aan de hand van niet eerder uitgezonden interviews en beelden.


In de eerste aflevering: Harry Slinger over zijn jeugd in Amsterdam, de rol van Drukwerk tijdens de krakersrellen en het ontstaan van de nummers 'Hee Amsterdam' en 'Laat de rijken de crisis betalen'. Daarnaast een portret van songwriter Allee Willis en een gesprek met David Paich van Toto over zijn werk als sessiemuzikant en de eerste Toto-hit ‘Hold the line’.

Aflevering twee staat in het teken van de Britse band Elbow, bekend van onder meer het nummer 'One day like this'.

In de derde aflevering staat Huub van der Lubbe centraal. Behalve zanger van de Dijk is hij een van Nederlands bekendste lieddichters.

In de laatste aflevering reist het programma naar Glasgow, thuisstad van de band Franz Ferdinand, voor een ontmoeting met Eric Bazilian van The Hooters. Daarnaast een portret van Jaz Coleman, frontman van de band Killing Joke.

'Top 2000: De Opening' - 24 december, 22.40 uur op NPO 3
Vlak voordat de 'Top 2000' op NPO Radio 2 van start gaat, blikt Leo Blokhuis vooruit op de lijst der lijsten. Dit doet hij samen met de dj's die dit jaar de 'Top 2000' presenteren. 'Top 2000 - De Opening' is een programma boordevol muziek. Met live optredens, bijzondere fragmenten en persoonlijke verhalen. Aansluitend verzorgt dj Bart Arens een spectaculaire kick-off, waarna de 'Top 2000' op NPO Radio 2 officieel van start gaat.

Programmering 'Top 2000 a gogo'
De 'Top 2000 a gogo' is het eindejaarsfeestje met vertrouwde ingrediënten: minireportages over liedjes uit de lijst, videoclips met verrassende weetjes en afwisselende gasten die herinneringen delen of vertellen over hun muzikale helden. Nieuw in deze setting is Herman van der Zandt, die het programma dit jaar samen met Leo Blokhuis presenteert. Aan de grote 'Top 2000'-bar is gelegenheid om anekdotes op te dissen en sterke verhalen te vertellen.

'Top 2000 a gogo' – aflevering 1, 26 december, 22.15 uur, NPO 1
Leo duikt in het leven van de onlangs overleden oprichter van Stax Records: Jim Stuart. Joan Armatrading vertelt het verhaal achter haar liedje 'Rosie'. En wie is Patrick Hernandez, de man achter de enorme hit 'Born to be alive', uit 1979? Bargasten zijn cabaretier en acteur Peter Heerschop en presentatrices Evi Hanssen en Veronica van Hoogdalem.

'Top 2000 a gogo' – aflevering 2, 27 december, 22.10 uur, NPO 1
In deze tweede aflevering een reportage over Bob Marley en een van zijn populairste liedjes: 'Three little birds'. Songschrijver Holly Knight vertelt over het begin van het nummer 'Love is a battlefield' van Pat Benatar. Bargasten zijn wielrenner Niki Terpstra en rapper Willie Wartaal.

'Top 2000 a gogo' – aflevering 3, 28 december, 22.30 uur, NPO 1
Herman, Leo en hun gasten aan de bar duiken in Huey Lewis & the News. Huey Lewis schreef 'The power of love' voor de blockbuster 'Back to the Future' en veroverde daarmee ineens een plek op de internationale hitlijsten. Natuurlijk is er aandacht voor de afgelopen maand overleden Fleetwood Mac-zangeres Christine McVie. Bargasten: muzikant en YouTuber Blanks en oud-wielrenner Tom Dumoulin.

'Top 2000 a gogo' – aflevering 4, 29 december, 22.30 uur, NPO 1
In deze uitzending een reportages over het liedje 'Bagagedrager', waarmee Spinvis in 2002 tot zijn eigen verbazing naar de hoogste positie klom, en over de jaren 70-rock van 'The Buoys'. Bargasten zijn cabaretier en zangeres Lisa Loeb, VVD-politicus Dennis Wiersma en Kensington-gitarist Casper Starreveld.

'Top 2000 a gogo' – aflevering 5, 30 december, 22.10 uur, NPO 1
Reportage over Orchestral Manoeuvres in the Dark (OMD), bekend van hun jaren 80-hit 'Elona Gay' en een verslag over 'Mr. Wendal', het nummer van de rapgroep Arrested Development. Bargasten zijn actrice Monic Hendrickx, presentator Tim den Besten en presentatrice en actrice Sophie Hilbrand.

'Top 2000 a gogo' – aflevering 6, 31 december, 20.25 uur, NPO 1
In de laatste aflevering een reportage over Toto, bekend van de wereldwijde hit 'Africa'.  Wat is het verhaal achter 'Empire state of mind' van Jay-Z en Alicia Keys? Bargasten zijn Cornald Maas, Emma Wortelboer, First Dates-barman Victor Abeln en Tweede Kamerlid Lisa Westerveld. Ellen ten Damme sluit de laatste aflevering van de 'Top 2000 a gogo' af.

'Top 2000 a gogo'-podcast
In samenwerking met NPO Radio 2 maakt de NTR 12 nieuwe afleveringen van de 'Top 2000 a gogo'-podcast.  Leo Blokhuis presenteert verhalen die schuil gaan achter de muziek in de lijst der lijsten. De podcast is te beluisteren via https://www.nporadio2.nl/podcasts/top-2000-a-gogo en via je favoriete podcastapp.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers