Heidi Wulfsen nieuw hoofd NOS Evenementen

maandag 21 november 2022

Heidi Wulfsen wordt het nieuwe hoofd van NOS Evenementen Ze volgt per 1 februari 2023 Aletta Oosten op die per 1 januari adjunct-hoofdredacteur bij 'Nieuwsuur' wordt.

Wulfsen is sinds 2013 chef van de Binnenlandredactie bij NOS Nieuws en verantwoordelijk voor het aansturen en ontwikkelen van die redactie.


Heidi Wulfsen (47) studeerde aan de School voor Journalistiek in Zwolle en begon haar loopbaan in 1996 als redacteur/coördinator bij 'NOS Den Haag Vandaag'. Daarna werkte ze bij 'NOS Actueel' (de voorloper van de afdeling Evenementen) aan grote nationale evenementen, zoals het eerste multimediale NOS-project, '25 jaar Beatrix'.

Van 2008 tot 2010 verwisselde zij de NOS voor RTV Noord-Holland, waar zij chef Nieuws/adjunct-hoofdredacteur was. In 2011 keerde Wulfsen terug naar de NOS en werd zij plaatsvervangend chef van de Haagse redactie. Vanaf 2013 is zij chef van de Binnenlandredactie.

Rode draad in haar carrière bij de NOS is het verbinden van redacties, en het zoeken naar en ontwikkelen van talent binnen die teams – met oog voor inclusie en diversiteit. Ook stond zij aan de basis van het ontwikkelen en organiseren van 'breaking news'-uitzendingen.

Inhoudelijk was Wulfsen onder meer betrokken bij de verslaggeving van grote internationale gebeurtenissen, zoals de MH17, verkiezingsuitzendingen en de coronaberichtgeving.

Wulfsen over haar benoeming: 'Als jonge redacteur mocht ik van dichtbij meemaken hoe belangrijk de rol van NOS Evenementen is op momenten die voor Nederland van betekenis zijn. Van koninklijke rouw en huwelijken tot aan maatschappelijke gebeurtenissen die het land schokken of plezier geven. Ik vind het fantastisch om nu als hoofd Evenementen met de zeer ervaren collega’s van de afdeling verder te bouwen aan deze publieke taak: kwalitatief hoogstaande en betekenisvolle producties maken voor een breed publiek.'

Algemeen directeur Gerard Timmer van de NOS: 'Heidi brengt een voor deze functie inhoudelijk rijke en uiterst relevante ervaring mee die nauw verweven is met de afdeling NOS Evenementen. Na eerder al werkzaam te zijn geweest voor deze afdeling, toen nog NOS Actueel geheten, heeft Heidi haar professionele pad vervolgd o.a. bij de regionale omroep, de Haagse redactie van NOS Nieuws en de laatste jaren als Chef van de Binnenlandredactie. In combinatie met haar niet aflatende energie zullen deze ervaring en haar netwerk van grote waarde zijn voor de betekenis die NOS Evenementen heeft voor de publieke omroep in het algemeen en voor de NOS in het bijzonder.'

NOS Evenementen
NOS Evenementen is de afdeling die voor de publieke omroep grote (inter)nationale gebeurtenissen in beeld brengt, zoals de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, de Holocaustherdenking, Koningsdag en Prinsjesdag, de herdenking Slavernijverleden en – komend jaar bijvoorbeeld – de herdenking van 70 jaar Watersnoodramp. De afdeling is ook verantwoordelijk voor de productie van de NOS-verkiezingsuitzendingen. Verder maakt Evenementen uitzendingen over activiteiten van het Koningshuis, jaaroverzichten in december en het Nieuwjaarsconcert. Andere producties van de afdeling zijn documentaires, internet-specials en podcasts met veelal als thema de Tweede Wereldoorlog.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers