Hitserie 'Dertigers' vervolgt met nieuwe vriendengroep

maandag 15 april 2024
Foto: BNNVARA - © Joy Hansson 2024

Na vier succesvolle seizoenen en een kerstfilm leek het einde van de hitserie 'Dertigers' in zicht te zijn, maar fans kunnen opgelucht ademhalen.

Nu de vertrouwde vriendengroep de veertig is gepasseerd, staat een volledig nieuwe club dertigers klaar om het stokje over te nemen. In het nieuwe seizoen van 'Dertigers' dompelen de kersverse castleden zich onder in de wereld van dertigersdilemma’s en hechte vriendschappen.


Nieuwe cast
De hoofdrollen in deze nieuwe reeks worden gespeeld door Teun Donders, Claire Bender, Sabri Saddik, Teunie de Brouwer, Sebastián Mrkvicka, Stefanie van Leersum en Sia Cyrroes. In de serie worstelen de vrienden elk met de uitdagingen van hun generatie en de verwachtingen die bij hun leeftijd horen. Ze ervaren steeds meer druk vanuit de omgeving, aangezien het bereiken van de dertig een belangrijke mijlpaal is. Of het nu gaat om het settelen, het wel of niet beginnen aan kinderen, het uitbouwen van hun carrière of het kopen van een eigen huis. Die druk kan motiverend werken, of net verstikkend. De vrienden gaan daar elk op hun eigen manier mee om. Nieuw dit seizoen is dat de vrienden nu wonen en werken in de regio en ze een grote, gezamenlijke passie delen: fietsen.

Niet alle leden van de originele cast hebben definitief afscheid genomen van 'Dertigers'. Lykele Muus (Bart) en Leonoor Koster (Lot) zijn dit seizoen creatief betrokken bij de serie; Lykele als één van de scriptschrijvers en Leonoor als één van de regisseurs.

De serie
De eerste vier seizoenen van 'Dertigers' werden miljoenen keren gestreamd op NPO Start. In december 2023 werden de vrienden nog eenmaal herenigd in 'Dertigers: De Kerstfilm'. De opnames van het vijfde seizoen, waarin de nieuwe cast wordt geïntroduceerd, zijn inmiddels in volle gang. 'Dertigers' is een bewerking van de gelijknamige Vlaamse serie. Het is een coproductie van Hollands Licht en BNNVARA.

'Dertigers' is deze zomer te zien bij BNNVARA op NPO Start en NPO 3.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland ťn melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers