'Hoedan': zes twintigers en hun levensvragen op Insta, Youtube en NPO 3

woensdag 22 maart 2023
Foto: © Evangelische Omroep 2023

'Ooit worden we dertig, maar hoe dan?' Dat is dé vraag achter het nieuwe online platform en het NPO 3-programma 'Hoedan' van de EO.

'Hoedan' is een community waar alle vragen die twintigers bezighouden langskomen. Over onderwerpen als relaties, ouders, vriendschappen, seks, geloven, drugs, omgaan met geld of vluchtelingen. Zes uitgesproken twintigers gaan met elkaar op zoek naar het antwoord op de vraag: Hoe dan?


Doeta, Bas, Joshua, Nanook, Tarik en Auke maken hun eigen content om hun persoonlijke zoektochten uit te vogelen. De content die zij maken is altijd persoonlijk, vaak om te lachen, soms een beetje zielig of pijnlijk, maar altijd authentiek. 'Hoedan' is een Instagram-account, een TikTok-account, een NPO 3-programma en later dit jaar komen er ook meet-ups rond de thema’s doe besproken en onderzocht worden door Hoedan.

In 'Hoedan' gaat het over de manier waarop deze twintigers tegen het leven aankijken. Hoe zij in het leven staan; hoe zij omgaan met onderwerpen die ertoe doen. Via Hoedan hebben ze de mogelijkheid om met elkaar het leven te ontdekken rond grote (levensbeschouwelijke) vragen.

Kwetsbaarheid
In aflevering 1 vraagt Auke zich af: waarom willen mensen kwetsbaar zijn? Wat is het nut van kwetsbaarheid, en wil ik er wat mee? Samen met de andere Hoedan-twintigers gaat hij op onderzoek uit. Zo staat hij in de ring bij ex-commando Dai Carter, die juist alleen maar voordelen van kwetsbaarheid ziet. En Auke probeert dichter bij zijn gevoel te komen en te oefenen met kwetsbaarheid; maar hoedan?

Dood
De vraag van Doeta staat centraal in aflevering 2. Ze ‘moet’ iets met de dood. Ze vraagt zich af: moet ik bang zijn voor de dood? In haar familie is pas een ernstige hartafwijking ontdekt, waar zij ook op getest wordt. Daarom doet ze met Tarik, Bas, Auke en Nanook een reanimatiecursus, voor het geval er iets met haar gebeurt. Hoe sta je als twintiger in het leven als de dood dichtbij lijkt te komen? Nadenken over de dood maakt Doeta onrustig en daarom wil ze alvast iets nalaten. Maar hoe dan?

Met 'Hoedan' wil de EO een plek bieden aan twintigers waar zij aan de slag kunnen gaan met hun (levens)vragen. Omdat ze dit samen doen met mensen die heel anders denken, stellen ze elkaar rake vragen, weten ze elkaar op ideeën te brengen en inspireren zij elkaar.

'Hoedan', is een idee van de EO en wordt uitgevoerd samen met de Protestantse Kerk Nederland.

‘Hoedan;’ zes twintigers en hun levensvragen op Insta, Youtube en NPO 3, vanaf donderdag 23 maart om 21.50 uur bij de EO op NPO 3.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers