Hoofdrollen voor Dilan Yurdakul en Yannick Jozefzoon in nieuwe Videolandserie 'Bonnie & Clyde'

woensdag 6 oktober 2021

Dilan Yurdakul en Yannick Jozefzoon spelen de hoofdrollen in de nieuwe serie 'Bonnie & Clyde'. De vierdelige serie, naar een idee van Dilan Yurdakul en geregisseerd door Arne Toonen, gaat over twee jonge, onstuimige geliefden en hun gewelddadige zoektocht naar vrijheid.

De Videoland Original is geïnspireerd op de opkomst en ondergang van 'De Nederlandse Bonnie & Clyde', die in februari 2014 als gangsterduo het hele land in de ban hielden. Andere rollen in de serie zijn weggelegd voor Leopold Witte, Nazmiye Oral, Jim Deddes, Sia Cyrroes, en Murat Toker. 'Bonnie & Clyde' is vanaf donderdag 4 november in zijn geheel te zien bij Videoland.


Hoofdrolspeelster Dilan Yurdakul ('GTST') heeft 'Bonnie & Clyde' tevens bedacht en mede-geschreven en dit is daarmee haar eerste klus als showrunner: 'Ik wilde graag een serie maken waarin het licht schijnt op de achterliggende motieven en voorgeschiedenis van twee geliefden die alles te verliezen hebben. Daarnaast vond ik het belangrijk om het verhaal te vertellen van een jonge vrouw die in opstand komt tegen de cultuur waarin ze is opgegroeid en los wil komen van de diepgekerfde patronen van haar familie. Haar wrok en triggers stonden voor mij centraal, ik heb een fascinatie voor mensen die op drift raken en heb mijn eigen ervaring en kennis van mijn achtergrond gebruikt in Esra haar personage', aldus Dilan.

Over Bonnie & Clyde
Esra Kaplan (Dilan Yurdakul) heeft nog een paar maanden detentie te gaan, maar besluit na een dramatisch verlofbezoek aan haar Turkse familie niet terug te keren naar de gevangenis. In plaats daarvan slaat ze samen met haar vriend, de getraumatiseerde getaway driver Greg Driessen (Yannick Jozefzoon), op de vlucht. Voor het eerst in hun levens voelen Esra en Greg zich vrij van alles en iedereen. Om die levensstijl te onderhouden, begaan ze steeds zwaardere delicten en komen ze al snel als de 'Bonnie en Clyde van de Lage Landen' bekend te staan. Lukt het ze te ontkomen en samen opnieuw te beginnen - of worden ze uiteindelijk alsnog door hun verleden ingehaald?

'Bonnie & Clyde' is geproduceerd door Banijay Benelux Scripted in co-productie met Totem Media en is geregisseerd door Arne Toonen. Het idee van de serie komt van Dilan Yurdakul, scenario van Sarah Offringa en Arne Toonen. De vierdelige serie is vanaf donderdag 4 november te zien bij Videoland.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers