'Hotel Romantiek' voor het eerst sinds 2017 weer op de Nederlandse buis

zaterdag 3 september 2022
Foto: Eén - © VRT 2022

VRT, de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie, pakt vanaf zondag 4 september voor het eerst uit met 'Hotel Romantiek' op Eén, het grootste televisienet van Vlaanderen.

De Nederlandse kijker kent het format wellicht nog uit 2017, toen het programma een seizoen op NPO 1 (KRO-NCRV) liep. Vlaamse cabaretier en deelnemer aan 'De Slimste', Philippe Geubels, presenteert het programma samen met opkomend talent Gloria Monserez en tv-personality Sven de Leijer. De groep reist naar het romantische Turkse Cappadocië: streek van de wilde paarden, wonderlijke rotslandschappen én de enige plek ter wereld waar elke ochtend honderden luchtballonnen tegelijkertijd de lucht ingaan.


Het concept: romantiek heeft geen vervaldatum
'Hotel Romantiek' opent de deuren voor 14 vrouwen en evenveel mannen. Twee dingen hebben ze gemeen: ze zijn ouder dan 65 en op zoek naar een nieuwe liefde. Als de feeërieke omgeving, Turkse zon en het uit rotsen gehouwen hotel nog niet genoeg zijn om harten sneller te doen slaan, dan zijn er nog altijd presentatoren Gloria, Sven en Philippe. Hun enthousiasme en doorzettingsvermogen brengt de gelukszoekers op leeftijd dichter bij elkaar en laat vergeten vlinders weer vliegen.

Tijdens het achtdaagse verblijf in Cappadocië staat alles in het teken van romantiek. Met als dagelijkse climax: de romantische hut. Elke avond gaan één man en één vrouw samen de nacht in bij het kampvuur van hun exclusieve slaapplaats. De ideale gelegenheid om in alle rust beter kennis te maken. 'Hotel Romantiek' laat acht afleveringen lang de liefde in al haar dimensies opleven. Want romantiek heeft geen einddatum.

'Hotel Romantiek' is het bewijs dat ouder zijn niet betekent dat je minder kan, maar enkel dat je meer hebt meegemaakt. Alle deelnemers hebben hun grote liefde allang eens ontmoet en ze beginnen aan de reis met een rugzak vol levensverhalen. Onder de vleugels van de drie reisleiders wordt het laagje stof op de puber in ieder van hen vanaf de eerste dag weggeblazen.

Aflevering 1
​De drie reisleiders wachten de vrouwen op het vliegveld op, maar van de mannen is geen spoor. Gelukkig ontdekken de vrouwen al snel een andere manier om de vrijgezelle mannen te leren kennen. Op het einde van de eerste dag mogen één vrouw en één man samen de nacht doorbrengen op een bijzondere locatie.

Over de presentatoren
Philippe Geubels is een van de populairste cabaretiers en presentatoren in Vlaanderen. Hij staat bekend om zijn droge humor en nasale stem. Bij het grote publiek brak hij door in 2007  toen hij de Comedy Cup won. Sindsdien tourt hij met zaalshows door Nederland en Vlaanderen. Geubels presenteerde in Nederland op RTL4 de quiz 'Is Er Een Dokter In De Zaal?'. In het programma 'Geubels en de Hollanders' op Eén nam hij de 'vreemde' gewoontes van Nederlanders onder de loep vanuit Vlaams perspectief. Hij was ook te zien in 'Mag ik u Kussen?' (Avro) en was dit seizoen kandidaat in 'De Slimste Mens' (KRO-NCRV).

Philippe: 'Prachtig om te zien hoe snel een romance zich tussen twee mensen kan ontwikkelen. En dan heb ik het niet alleen over Sven en mij, maar ook tussen de kandidaten waren er veel vonkjes.'

Gloria Monserez is bekend als presentatrice op kinderzender Ketnet en een welgekende stem van radiozender StuBru. Daarnaast is ze te zien in het theater en televisieseries.

Gloria: 'Als twintigjarige kan je niets beter doen dan op vakantie vertrekken met Sven, Philippe en al deze lieve mensen. Ik had nooit gedacht dat ik zoveel zou leren en zoveel uit deze reis zou halen. Tot nu toe was dit het mooiste project dat ik ooit al heb mogen doen voor VRT.'

Sven de Leyer is een graag geziene Vlaamse programmamaker. Hij werd bekend door zijn vaste rubrieken in programma's als 'De Laatste Show' en 'De Slimste Mens ter Wereld'. Hij presenteerde ook de quiz 'Donderen in Keulen' en nam een aantal keer het jaaroverzicht op Eén voor zijn rekening.

Sven: 'Blij dat we de deuren van 'Hotel Romantiek' mogen openzwaaien om met een geweldige bende een uniek avontuur te beleven.'

'Hotel Romantiek', vanaf zondag 4 september elke week om 20.00 uur op Eén.

Persbericht Talking Birds

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers