Iedereen doet mee met 'Zappsport Live: Koningsspelen'

donderdag 20 april 2023
Foto: AVROTROS - © Elvin Boer 2022

AVROTROS-presentatoren Ron en Britt vragen, namens de kinderen bij 'Zappsport Live: Koningsspelen', Koning Willem-Alexander alles wat ze altijd al hebben willen weten van de koning. Deze vragen konden ze vooraf indienen.

Op vrijdag 21 april wacht het presentatieduo samen met 850 kinderen de koning op in sportcentrum de Scheg in Deventer voor de landelijke opening van de Koningsspelen, met daarin als onderdeel een vraaggesprek. 


Ron en Britt zetten alles op alles om het thema van de Koningsspelen; 1, 2, iedereen doet mee, na te streven. Presentatoren Nienke van Dijk en Marije Zuurveld strijden om wie het mooiste ontbijt kan maken. Welke van de twee creaties kan niemand weerstaan? Reporter en judoka Roy Meyer en goochelaar Steven Kazàn laten zien dat je ook thuis in de woonkamer meer kan bewegen. In plaats van één keer kan je toch ook drie keer de afstandsbediening pakken? Nathan en Lavezzi Rutjes kunnen niet wachten en laten begin volgende week alvast op het YouTube-kanaal van Zappsport zien hoe je thuis een work-out kan doen.

Koningsspelen
Dit jaar nemen er meer dan 1,3 miljoen kinderen deel aan de Koningsspelen, afkomstig van ruim 6.300 basisscholen. Ook scholen in het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland doen mee. Tijdens het Koningsontbijt kunnen de kinderen live naar 'Zappsport: Koningsspelen' kijken en vieren daarna zelf dit sportieve feest met de koning. Samen ontbijten en bewegen is belangrijk, en vooral heel erg leuk!

'Zappsport Live: Koningsspelen', vrijdag 21 april om 09.05 uur (herhaling om 16.55 uur) bij AVROTROS op NPO Zapp.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers