In de EO-kinderserie 'Sad & Anna' verdient alles een tweede kans

vrijdag 6 oktober 2023
Foto: © Evangelische Omroep 2023

Sad (6) en Anna (7) zijn beste vrienden en zijn dagelijks te vinden in de Repairshop van Sads ouders. Daar worden kapotte spullen van de mensen uit de buurt met goed gereedschap gerepareerd.

Ondertussen weten de kinderen hun eigen ‘probleempjes’ ook op geheel eigen, creatieve wijze te fixen. In de nieuwe EO-kinderserie 'Saïd & Anna' staan avontuur, creativiteit, vindingrijkheid en duurzaamheid centraal. Want: alles verdient een tweede kans. 'Saïd & Anna' gaat in première tijdens het Cinekid-festival op International Repair Day, 21 oktober.


Het gebeurt allemaal in de werkplaats van de repairshop. Daar kunnen Saïd en Anna zien hoe bijvoorbeeld de bedrading van een kapot apparaat aan elkaar wordt gezet of hoe stilstaande raderen van een antiek klokje weer in beweging komen. Saïd en Anna mogen altijd helpen en willen graag dingen beter maken. Bijvoorbeeld wanneer ze de winkel overnemen als Saïds ouders even weg zijn. Of wanneer ze besluiten de teddybeer van een jongen zelf te opereren, omdat ze vinden dat de beer direct geholpen moet worden.

Tweede kans
Arnoud Bruinier, eindredacteur drama bij de EO, vindt de boodschap van de tweede kans belangrijk. 'Het is leuk om in een serie voor jonge kinderen te laten zien hoe vindingrijkheid en behendigheid kapotte spullen weer een nieuw leven kunnen geven. Mijn zoon was op die leeftijd al trots op zichzelf als hij zelf batterijen kan verwisselen. Er zit iets magisch in dat wat niet meer werkt weer functionerend krijgen! Dat zie ik ook op het gebied van relaties. In Saïd & Anna willen we kinderen meegeven dat ze fouten mogen maken, ruzie mogen hebben of dat iets mag mislukken en dat er ook dan weer een nieuw begin mogelijk is.'

Rondom deze kinderserie komt ook een lespakket voor basisscholen beschikbaar via SchoolTV. 'Saïd & Anna' is, naast de uitzendingen bij de EO op NPO Zappelin, door het hele land te zien tijdens het Cinekid Festival in de herfstvakanties.


Over 'Saïd & Anna'
'Saïd & Anna' bestaat uit zestien afleveringen, de eerste acht afleveringen zijn vanaf maandag 23 oktober te zien bij de EO op NPO Zappelin, in de Zappelin-app en op NPO Start. 'Saïd & Anna' is een internationale coproductie van Phanta Basta! met EO, SWR (Duitsland), Ketnet (België) en Indi Film (Duitsland).

Hoofdrolspelers: Saïd - Adam el Bachiri, Anna- Evy Hanse, Zonia (moeder Saïd) - Jouman Fattal, Sameer (vader Saïd) - George Tobal. Regie: Hilt Lochten. Scenario: Jeanine Cronie.

Deze serie is tot stand gekomen met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive, CoBO fonds en Creative Europe MEDIA programma van de Europese Unie.

EO-kinderserie 'Saïd & Anna', vanaf maandag 23 oktober bij de EO op NPO Zappelin, de Zappelin-app en NPO Start.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers