In nieuwe dramaserie 'Santos' raakt een liefdeskoppel verstrikt in de onderwereld van Rotterdam

maandag 21 augustus 2023
Foto: BNNVARA - © Topkapi Series 2023

In de nieuwe dramaserie 'Santos' probeert liefdeskoppel Glenn (Yannick Jozefzoon) en Yola (Yootha Wong Loi-Sing) samen een leven op te bouwen in Rotterdam. Hoewel ze allebei hun dromen willen najagen, komen ze klem te zitten tussen hun eigen ambities en hun criminele vrienden en familie.

Aspirant-chef-kok Glenn wordt meegesleept door zijn dealende beste vriend Jermaine (Vic9) en non-profit ondernemer Yola komt in conflict met haar criminele moeder (Romana Vrede), die meedogenloos de macht naar zich toetrekt in de Rotterdamse haven. Yola en Glenn proberen los van elkaar én samen telkens de juiste keuze te maken in een wereld die met een gekleurde bril naar hen kijkt. Maar wat is de juiste keuze als het om familie, vrienden en liefde gaat? De keuzes worden steeds complexer en de consequenties ervan alsmaar groter. Drijft dit Glenn en Yola uit elkaar of is hun liefde onverwoestbaar?


‘Santos’ is geregisseerd door Giancarlo Sánchez (bekend van o.a. ‘Mocro Maffia’) en Ivan Barbosa (bekend van o.a. ‘Cabo’). Het scenario is in handen van Chris Westendorp (bekend van o.a. ‘Penoza’) en Ashar Medina (bekend van o.a. ‘Tom Adelaar’ en ‘Mocro Maffia’). De serie speelt zich volledig af in bruisend Rotterdam. Een stad waar het cliché, ook voor de personages, geen loze uitspraak is: geen woorden, maar daden. 

Cast
De cast van ‘Santos’ bestaat naast hoofdrolspelers Yannick Jozefzoon, Yootha Wong-Loi-Sing en Romana Vrede uit gevestigde namen John Buijsman, Kiefer Zwart en Jack Wouterse. Ook heeft de serie glanzende debuutrollen voor artiesten Vic9 (Quivaughn Joel Jordan), Sarita Lorena, Masésé Macnack, Naomi Sharon, Heinek'N (Ron Helena) en Adison Dos Reis.

‘Santos’ is een coproductie van BNNVARA en Topkapi Series. De eerste beelden van de serie zijn te zien op de NPO Seizoensopening op dinsdag 29 augustus. Op zaterdag 23 september gaat ‘Santos’ in première op het Nederlands Film Festival, waar de serie ook is geselecteerd voor de Gouden Kalveren competitie. 

‘Santos’ is vanaf donderdag 9 november wekelijks om 20.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3 en NPO Start. Alle afleveringen zijn vanaf dan ook in één keer te streamen via NPO Plus.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers