Indringende verhalen vanuit de 112-meldkamer in nieuwe dramaserie 'NOOD'

maandag 29 november 2021

In de nieuwe dramaserie 'NOOD' worden vier centralisten geconfronteerd met de meest uitzonderlijke noodgevallen die ze onder grote druk moeten afhandelen. Elf aanstormende scenaristen schreven elk een op zichzelf staand verhaal waarin 112-centralisten Lieke (Melody Klaver), Bilal (Mohammed Elouardani), Joyce (Jenny Mijnhijmer) en Boudewijn (Joris Smit) bellers te woord staan in telefoongesprekken die verre van alledaags zijn.

Gesprekken die je nooit in je leven hoopt te hoeven voeren, maar die voor de centralisten aan de orde van de dag zijn. Altijd beginnend met diezelfde, geroutineerde vraag: 'wat is de plaats van het noodgeval?' Vanuit de perspectieven van de meldkamer en de beller worden ter plekke beslissingen genomen die het verschil kunnen maken tussen leven en dood. Ieder gesprek is een gevecht tegen de tijd.


'NOOD' is door BNNVARA en Pupkin opgezet als talentontwikkelingsproject voor schrijvers van televisiedrama. Op basis van het serie-ontwerp van Willem Bosch en Robert Kievit schreven Rifka Lodeizen, Benja Bruijning, Nadja Hüpscher, Aaron van Valen, Amira Duynhouwer, Fadua El Akchaoui, Helen Dalessi, Jop Esmeijer, Douwe Nagelmaker, Ilse Ott en Esther Duysker ieder een aflevering voor de serie, waarin steeds een nieuwe 112-melding centraal staat. Joram Lürsen regisseerde de serie.

Aflevering 1: Afspraak is afspraak
Lauren belt 112 omdat haar vader op de grond ligt en hulp nodig heeft. Centralist Joyce hoort een schreeuwende man in de achtergrond als er ineens wordt opgehangen. Het lukt Joyce niet meer om Lauren te bereiken. Joyce schat in dat er gereanimeerd moet worden, en stuurt de hulpdienst erop af. Zij treffen daar Laurens broer Kevin aan, die om onbekende reden de reanimatie tegen probeert te houden.

Scenario: Helen Dalessi
Cast: Jenny Mijnhijmer, Melody Klaver, Beaudil Elzenga, Tim Linde

'NOOD', vanaf 30 november iedere dinsdag om 21.50 uur bij BNNVARA op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers