Inspirerend verhaal 'Dounia' bij NPO ZAPP

donderdag 8 juni 2023

Op zondag 18 juni is bij Zapp 'Dounia' te zien. Het is een animatie vol verbeelding en poŽzie die een stem geeft aan kinderen die oorlog en vluchtelingensituaties hebben meegemaakt.

Hoe pijnlijk het ook is voor de jonge Dounia en haar grootouders om ontworteld te zijn van hun land, hun vlucht uit Syrië kent ook lichtgevende momenten en ontmoetingen, zonder dat de donkere momenten worden vergeten.


Gedwongen om hun land te verlaten, gaan Dounia en haar grootouders op zoek naar een nieuw thuis. Terwijl ze de wereld rondreist op zoek naar asiel, ontmoet Dounia veel mensen en beleeft ze grote avonturen. Wanneer ze een obstakel tegenkomt dat onoverkomelijk lijkt, komt de wijsheid van de oude wereld haar te hulp in de vorm van het nigellazaad van haar grootmoeder.

De animatie is een Canadese productie geregisseerd door Marya Zarif en André Kadi. Het scenario is ook geschreven door Marya Zarif.  In het Nederlands ingesproken door onder anderen Sabri Saad El Hamus, Asma Meyada, Mouna Laroussi en Khadja Skakni. De animatie is te zien op Zapp in het weekend voor Wereld Vluchtelingendag op dinsdag 20 juni.

'Dounia', zondag 18 juni om 16.50 uur op NPO ZAPP. Kijkwijzer 6+ (angst).

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Geknipte Gast' (foto: BNNVARA - © Nozem Films 2021)

Zanger Ernst DaniŽl Smid heeft sinds 2017 de ziekte van Parkinson. In de kappersstoel bij ÷zcan Akyol vertelt hij over zijn hersenoperatie, waardoor de klachten van de ziekte minder geworden zijn. Maar hij vertelt ook dat zijn wereldje inmiddels erg klein is geworden. Volgens Ernst DaniŽl is dat zijn eigen schuld. Hij verwijt zichzelf dat hij te weinig oog heeft gehad voor mensen om zich heen en te egoÔstisch is geweest.

'De Geknipte Gast', om 21.05 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers