Jan Dirk van der Burg stoomt in 'Snap Shot' kinderen klaar als fotograaf

zaterdag 27 mei 2023
Foto: BNNVARA - © Mals Media 2023

We fotograferen en filmen ons dagelijks te pletter, maar hoe maak je nou écht de mooiste foto's en video's? Waarom vinden we mooi wat we mooi vinden? Wat is cringe? En is het nog mogelijk om origineel te zijn?

Om dit allemaal uit te vogelen gaat voormalig Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg samen met kinderen Gijs, Nico, Keylisha, D’leh, Cateleya en Lou op onderzoek uit.


In iedere aflevering wordt een nieuw aspect van ons fotogedrag onder de loep genomen. Om de kinderen en de kijker thuis klaar te stomen voor een florissant fotoleven, schakelt Jan Dirk hulp in van opvallende en aansprekende beeldmakers. Hij gaat langs bij professionals, hobbyisten, influencers en TikTokkers. Zo gaat hij onder andere met D’leh langs bij een voetbalfotograaf, omdat hij op dezelfde manier als zijn voetbalheld Neymar op de foto wil. Cateleya ziet te weinig mooie foto’s van mensen met kroeshaar, zoals zijzelf heeft. Samen met Jan Dirk gaat ze naar een fotograaf die haar laat zien dat je als fotograaf de macht hebt om daar iets aan te doen.

Jan Dirk van der Burg: 'Eindelijk kan ik met een doelgroep fotograferen die van nature in beeld denkt én nog onbevangen tegen de wereld aan kijkt. Een bootcamp voor de jongste beeldmakers en vooral handig als je je shot een beetje wil snappen. Snappie?'

De eerste aflevering staat in het teken van cringe. We zijn het allemaal weleens én we zijn er als de dood voor. Gijs vraagt zich af waarom we cringe als een belediging zien en onderzoekt of het niet ook juist cool kan zijn. Hij gaat langs bij fotograaf Rosalie van der Does, die van echte cringe momenten de mooiste fotoseries maakt. Ondertussen gaat Jan Dirk ook langs bij TikTok cringe-koningen Jezus Cinco en Apson Mussa, die elk op hun eigen manier laten zien dat cringe helemaal niet cringe hoeft te zijn.

'Snap Shot' is een coproductie van Mals Media en BNNVARA.

'Snap Shot', vanaf zondag 28 mei om 18.45 uur bij BNNVARA op NPO Zapp.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers