Jan Hendrik Smeenge en Sahar Meradji versterken PowNed

donderdag 16 februari 2023

Omroep PowNed verwelkomt met ingang van maart documentairemaker Sahar Meradji en Jan Hendrik Smeenge, laatstgenoemde als creatief directeur.

PowNed-voorzitter Dominique Weesie: 'Na onze enorme groei op de radio is het nu de tijd om de televisietak verder uit te bouwen. Jan Hendrik en Sahar zijn twee zeer ervaren makers die hun sporen inmiddels ruimschoots hebben verdiend. Ik ben blij dat wij hen nu aan PowNed kunnen binden en kijk ernaar uit om samen ons programma-aanbod verder door te ontwikkelen.'


Jan Hendrik Smeenge was als creatief en producent verantwoordelijk voor o.a. programma’s als 'Tygo in de GHB', 'Ik Geloof in Mij', 'Verdoofd', 'Je Zal Het Maar Hebben', 'Het Roer Om', 'Verloren Kinderen' en 'Expeditie Robinson'.

Smeenge: 'In eerdere samenwerkingen met PowNed heb ik telkens de kritische houding, drive en durf van deze omroep binnen het publieke bestel bijzonder gewaardeerd. Na veel jaren met plezier aan de productenkant te hebben gewerkt, kan ik mij nu geen betere plek bedenken om mijn passie voor het ontwikkelen en begeleiden van inhoudelijke concepten en verhalen in te zetten. Ik heb de ambitie om samen de afdeling Video een kwaliteitsimpuls te geven en verder uit te breiden.'

Sahar Meradji maakte in de afgelopen jaren voor PowNed diverse, veelbesproken documentaireseries zoals 'Verdoofd', 'Seksengelen' en' Ik Woke van Jou'. Eerstgenoemde was in 2020 de meest gestreamde documentaireserie op NPO Start.

'Ik voel me vereerd om het PowNed-team als creative producer en documentairemaker te mogen versterken. Onze visie en stijl als programmamakers sluiten perfect aan. We delen een passie voor programma’s die rauw zijn, dichtbij komen en tegen de randen schuren', aldus Meradji.

Over Jan Hendrik Smeenge
Jan Hendrik Smeenge was sinds augustus 2021 algemeen directeur van Monday Media Nederland. Daarvoor was hij werkzaam bij diverse productiehuizen, waaronder Eyeworks Nederland & International (o.a. hoofd programmaontwikkeling) en als Managing Director van Zodiak Nederland, dat in 2021 fuseerde met Simpel Media tot SimpelZodiak.

Over Sahar Meradji
Onder het label Man op de Maan maakte Meradji de EO-documentaireseries 'Tygo in de GHB' (2018) en 'Tygo in de psychiatrie' (2019). Voor omroep PowNed maakte zij de documentaireseries 'Verdoofd' (2020), 'Seksengelen' (2021) en 'Ik woke van jou' (2022). Haar meest recente serie is de EO-vierluik 'Verloren Kinderen' (2022) waarin Meradji het dagelijks bestaan volgt van drie probleemgezinnen.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

SBS6 Kleurt Oranje

Wilfred Genee, Johan Derksen en Renť van der Gijp geven elke dag hun kijk op het EK en de actualiteit. Met wisselende, terugkerende gasten aan tafel en aan de bar, blikt het trio terug op de EK-wedstrijden en bespreekt het zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside Oranje', om 22.55 uur op SBS6.

Dossiers